Logo

It is currently 19 Mar 2018, 20:20Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
  Buddha's lost children
16 Sep 2006, 16:04 

Joined: 2006
Posts: 617
Een documentaire van Nederlandse makelij en wel door regisseur Mark Verkerk.

In de grensgebieden van Thailands Gouden Driehoek - een ruige streek met veel drugssmokkel en arme volksstammen - heeft één man zich gewijd aan het welzijn van de kinderen. De boeddhistische monnik Phra Khru Bah, een voormalige Thai boxer, reist te paard alle dorpen af om gezondheidszorg en educatie te verspreiden onder dorpsbewoners die geen enkele steun ondervinden van een overheid. Deze zogenoemde Tiger Monk heeft met zijn Golden Horse Temple een weeshuis, school en ziekenhuis gebouwd - een veilige haven voor de weeskinderen. Zijn leerlingen zien hem als sjamaan, vaderfiguur en coach tegelijk.

Geensinds indrukwekkend, maar leuk om naar te kijken was het zeker wel. Vooral het 'echte' doel van de film ontging me een beetje, het was meer een registratie van de dingen die de monnik allemaal voor de kinderen deed en eigenlijk is de cameraploeg te kort langs geweest om een leuke ontwikkeling vast te leggen. Ja, de leider van het kamp zorgt voor een betere toekomst', maar het bleef iets te oppervlakkig.

Interessant om naar te kijken, vooral omdat die kinderen zo onschuldig zijn (iets dat resulteert in leuke taferelen) en je een kijkje krijgt in een andere cultuur. Erg intiem, maar het mist de absolute kracht.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter