Logo

It is currently 19 Mar 2018, 20:07Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
  Bruce Springsteen - We Shall Overcome : The Seeger Sessions
20 May 2006, 16:07 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 510
Bruce Springsteen - We Shall Overcome : The Seeger Sessions (CD+DVD)

In 1997 werd Bruce Springsteen gevraagd een bijdrage te leveren aan een tribute CD voor folkzanger/-componist Pete Seeger. Als Rock 'n Roll adept was Springsteen niet zo bekend met folk music en het repertoire van Seeger, maar toen Bruce zich er vanwege zijn deelname aan de tribute CD in ging verdiepen, werd hij volledig gegrepen door deze muziek. Al snel was een nieuw project geboren.

Met een groep folkmuzikanten heeft hij in drie ééndaagse live-sessies in 1997, 2005 en 2006 de CD "We Shall Overcome - the Seeger Sessions' opgenomen. De opnamen vonden plaats in de woonkamer van de boerenhofstee van Springsteen, met de blazers in de hal, onderaan de trap. Al spelend werd de muziek gearrangeerd, "You hear the music not just being played but being made", aldus Springsteen. Het resultaat is meer dan geweldig.

De bij de CD meegeleverde DVD geeft een mooie impressie van de opnamen. In een ruim 30 minuten durende docu is goed te zien hoe dit met plezier, vakbekwaamheid en liefde voor muziek gemaakte eerbetoon aan Pete Seeger tot stand is gebracht.
Op de DVD staat bovendien het complete album in PCM stereo en er zijn ook twee bonustracks aan toegevoegd.

Een minpunt is de verpakking. Het is een digipack waar de discs slechts met het toepassen van enig geweld zijn uit te krijgen. Gevolg is dat er al gelijk een scheur in mijn exemplaar zat. :?

Image


Top
Offline Profile  
 
 
20 May 2006, 18:37 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 510
Via de site van Nova is een exclusief interview te bekijken met Bruce Springsteen, aangevuld met fragmenten van het concert dat Springsteen afgelopen dinsdag (16-05-2006) in Heineken Music Hall, Amsterdam gaf (±30 minuten).


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter