Logo

It is currently 23 Apr 2019, 14:56Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
  The Story of India (2007)
25 Jun 2009, 10:42 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
The Story of India (2007)

Een zesdelige BBC-serie gepresenteerd door geschiedkundige Michael Wood. Wood heeft een aanstekelijk, jongensachtig enthousiasme, terwijl hij het land en de buurlanden bereist, en zo de Indische geschiedenis herconstrueert door het bezoek aan archeologische sites en historische steden.

Heel goed wordt ook belicht hoe uniek India is, in de zin dat die geschiedenis nog steeds overduidelijk leeft. India als eeuwig levende cultuur, waarin de term 'anachronisme' niet bestaat. Wood is geen afstandelijke wetenschapper, maar iemand die de geschiedenis raapt van de straat - de serie zit dan ook vol treinritten, straatbeelden, gesprekken met oude mannen in theehuisjes.

Vooral de twee laatste afleveringen zijn prachtig - met eerst de meest tot de verbeelding sprekende periode van de Mughals, en dan een boeiende Indische kijk op het Brits koloniale tijdperk, die ook door Wood absoluut niet geromantiseerd wordt.

Ik denk dat enige affiniteit met het land wel nodig is, want elke aflevering zit tjokvol feitjes die vooral tot hun recht komen met kleine voorkennis, en je moet natuurlijk geïnteresseerd blijven als Wood weeral staat te jubelen met één of andere potscherf in z'n handen. Alleszins geen docureeks waarvan je alle afleveringen op één avond kan bekijken - maar een heel inzichtvolle en leerrijke zit met volop couleur locale.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter