Logo

It is currently 23 Apr 2019, 14:55Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
  The Hills Run Red (1966)
18 Oct 2008, 22:59 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
The Hills Run Red (1966) 6,5/10

Op het einde van de Amerikaanse burgeroorlog zijn twee Texanen gaan lopen met een hoop geld van de noordelijke troepen. Als die hen vinden trekt het tweetal lootje - een van hen springt van de huifkar om zo zichzelf en het geld in veiligheid te brengen, terwijl de andere de militairen op een dwaalspoor brengt. Die laatste wordt gepakt, en verdwijnt voor vijf jaar in de gevangenis. Als hij vrijkomt, blijkt dat z'n partner het geld niet meer graag wil delen...

Veel clichés van de revenge-western passeren de revue, maar het gaat wel om een vroege spaghetti, dus in zekere zin is het er ééntje die zulke clichés in het leven riep. De film weet er de vaart in te houden met volop actie, al wordt het bij de lange shoot-out op het eind misschien teveel van het goede. Hoofdrolspeler Thomas Hunter zag ik nooit eerder, maar hij weet een sympathieke held neer te zetten.

Wat de film vooral boven de middenmaat doet uitstijgen is main bad guy Henry Silva - die is fantastisch als een volledig in zwart leder gestoken bruut met een superdik Mexicaans accent - wat deze film voor Silva-fans een absolute must maakt.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
13 Sep 2009, 03:29 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Un fiume di dollari (Carlo Lizzani - 1966), 7/10
aka Eine Flut von Dollars
aka The Hills Run Red

Levendige en onderhoudende Western met gevoel voor stijl geschoten door Lizzani en de zijnen, muzikaal ondersteund door een nogal frivole score van Morricone, alsmede een paar mierzoete, maar wel vermakelijke cowboysongs, die me niet van hem leken. Hoofdrolspeler Thomas Hunter zei me ook weinig, maar is een prima held en Henry Silva is goed op dreef als Mexicaanse gladjakker.

Op de release van Koch staat ook een bijzonder leuk interview met Thomas Hunter, een sympathieke vent met veel leuke anekdotes over zijn Italiaanse filmavonturen (en one-take Franco).


Image


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter