Logo

It is currently 24 Apr 2019, 13:07Post new topic Reply to topic  [ 57 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
  Jean Rollin
17 Jan 2006, 20:43 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
ImageJean Rollin (1938 - ....)

-----------------------------------------

Je moet er wel voor in de stemming zijn, maar soms vind ik het heerlijk zo'n dromerige film van Rollin op te zetten - uniek traag en hallucinant sfeertje. Hij heeft duidelijk zijn eigen ei te leggen en doet dat soms op een manier die er van uit gaat dat z'n publiek er al even enthousiast over is en tal van foutjes over het hoofd ziet. Soms werkt die passie en vastbeslotenheid erg aanstekelijk. Sommige beelden zijn ook krachtig - Brigitte Lahaie die vervaarlijk met een zeis staat te zwaaien is bijzonder beklijvend, bijvoorbeeld. Kan wel niet zeggen dat ik Rollin echt ken - heb tot nu toe nog maar vier van z'n films gezien.

Vooral Fascination vind ik betoverend, Requiem for a Vampire ook. Grapes of Death was m'n eerste kennismaking met Rollin - vond ik toen ook goed, maar achteraf gezien mist die z'n typerende stijl. The Living Dead Girl deed 't niet bij me, vond ik vooral saai.

Wat vinden jullie van z'n films ? Zou graag Shiver of the Vampire 'ns willen zien - dat beeld van die uit een klok stappende vampier vind ik erg fascinerend. Ook meen ik in de trailer een stel interessante tieten gezien te hebben dat verdere inspectie verdient. Hoop dat ze de transfers van die overdadige boxen ook als single-disc edities gaan uitbrengen.

Image

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
19 Jan 2006, 18:31 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Heb alleen Fascination en Requiem for a Vampire gezien en die bevielen me best wel. Heb eigenlijk spijt dat ik ze weggedaan heb. Geen idee welke Rollin films nog meer aan te raden zijn, volgens mij is het net als bij Franco zoeken naar een handvol krenten in een diepe, troebele bak met pap.


Top
Offline Profile  
 
 
18 Mar 2006, 15:39 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Zonet Lips of Blood (Lèvres de Sang) bekeken, met weer een heel dromerig sfeertje. Denk niet dat het steeds de bedoeling was maar de plot zit soms zo bizar in mekaar dat die dromerige sfeer enkel versterkt wordt. Begint me meer en meer op te vallen dat Rollin met volop angst voor vrouwen moet gezeten hebben, want echt bedreigend komt zo'n bibberende blonde stoot gekleed in een paar el purperen gaas toch niet over - terwijl dat wel de bedoeling lijkt te zijn. Mooie film als je ervoor in de stemming bent.

De oude UK Redemption-uitgave bleek trouwens verrassend goed van beeldkwaliteit - daarvoor zou ik de pokkedure Encore-versie niet kopen. Die zou trouwens verkeerd geframed zijn waardoor hoofden soms uit beeld vallen, heeft deze uitgave geen probleem mee.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
20 Mar 2006, 15:55 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1099
Location: Den Haag
Dit heb ik ooit geschreven over:

Le Viol du Vampire (Jean Rollin, 1968)

Deze vreselijk bizarre film maakt zijn reputatie meer dan waar moet ik zeggen. Tijdens de première van de film vonden talloze objecten hun weg naar het bioscoopscherm omdat niemand wist wat ze van de film maken moesten. Le Figaro schreef destijds dat de film wel gemaakt moest zijn door een stel dronkelappen die uit een gesticht ontsnapt waren. De film is dan ook een surrealistische, existentiële vampierfilm die zijn gelijke niet kent. De verzameling ongecontroleerde beelden die je op het scherm voorbij ziet komen zijn onbegrijpelijk, maar tegelijkertijd enorm fascinerend. Oorspronkelijk was de film bedoeld als korte film, maar toen besloot men om er een volledige speelfilm van te maken. Het probleem dat de hoofdrolspelers aan het einde van de oorspronkelijke film om het leven gekomen waren werd simpel opgelost: deze kwamen gewoon weer tot leven. Het geheel wordt ook nog eens begeleid door een krankzinnige free-jazz soundtrack waar geen touw aan vast te knopen valt. Een volstrekt unieke film die je niet snel zult vergeten.

Verder heb ik ook Zombie Lake nog gezien, welke vermoedelijk ook door Rollin geregisseerd is:

Le Lac des Morts Vivants AKA Zombie Lake (J.A. Lazer, 1980). Het begint meteen goed: we zien een zwaan lieflijk in een meer dobberen, we horen de meest inhoudsloze muziek die je je kunt indenken en dan zien we een lieftallige dame het beeld in wandelen. Mevrouw (die, toegegeven, toch niet geheel ongevallig is, zelfs niet voor mij) trekt haar kleertjes uit en huppelt vrolijk naakt door het gras. Tot zover had het evengoed het begin kunnen zijn van een softerotische serie op de Playboy Channel. Op het moment dat de deerne echter het water betreedt, slaat de muziek om naar spannend en zien we een wat ongezond uitziende figuur beangstigend op onze heldin afzwemmen. Want er blijken heuse zombies in dit meer rond te waren! En niet zomaar zombies, maar heuse Nazi zombies! Op het moment dat mensen bij het meer komen, komen ze massaal naar boven om zich tegoed te doen aan al dat lekkere mensenvlees. Een van de Nazi zombies blijkt ook nog eens de vader te zijn van een van een weesje uit het dorp en er ontspint zich ook nog een heerlijk sentimenteel subplotje, tussen dochter en zombiepapa. Uiteindelijk lokt het kleine meiske haar vader en zijn zombiekornuiten een soort van hut in met een kom bloed (wat verdacht veel op een kop tomatensoep lijkt), waarna de dorpelingen met een vlammenwerper de hens in het groene tuig zetten. De aanwezigheid van Howard Vernon en de muziek van Daniel White lijken de naam Jess Franco te schreeuwen, maar die schijnt toch niet achter het pseudoniem J.A. Lazer te schuilen. Ook de naam van die andere Eurohorror gigant, Jean Rollin, wordt vaak met deze film in verband gebracht en het schijnt dat hij deze film mede geregisseerd heeft, samen met een soort van John Doe. Vrij weinig is er goed aan deze film en dat maakt het allemaal zo leuk: de zombies zijn gewoon acteurs met groene schmink op hun gezicht, de actiescènes behoren zonder meer tot de meest knullige die ik ooit gezien heb, de special effects zijn onacceptabel slecht, het scenario rammelt aan alle kanten, de acteurs zijn prul etc. etc. Het geheel wordt ook nog eens opgeleukt door het feit dat mijn DVD enkel een Engelse dub bood en geen ondertitels. De oorspronkelijke Franse audiotrack staat ook wel op de DVD, maar mijn Frans is helaas niet goed genoeg om het te kunnen volgen (hoewel het 'verhaal' vermoedelijk ook wel te volgen is zonder naar de 'dialogen' te luisteren), dus moest ik me behelpen met Engelse nasynchronisatie, wat het allemaal nog eens extra bizar maakt. De muziek van Daniel White is zoals altijd wel van de hoogste kwaliteit, heerlijk gevarieerd en parodiërend, van atonale pling-ploing muziek tot uiterst romantische strijkers en een heus iets te vrolijk la-la-la-liedje. Een heerlijk broddelwerkje voor de lamme maandagavond.

_________________
Lid van de Charlie Rich fanclub!

Gekeken films


Top
Offline Profile  
 
 
27 Apr 2006, 01:45 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1099
Location: Den Haag
Fascination (Rollin, 1979). Het begint meteen sterk met een prachtig shot van twee dames gehuld in hagelwitte jurken die dansen op een brug waarop ook een grammofoon staat. Dit poëtische shot is redelijk typisch voor de rest van de film, ook al had ik wat meer poëzie verwacht, iets wat ik niet kreeg. Het draait om een bandiet die zich schuil houdt in groot kasteel, wat enkel bevolkt wordt door twee beeldschone dames. Geheel onwetend wordt de man slachtoffer van een soort van ritueel feest van enkele dames. De film bevat alles wat je in een Rollin film verwacht: lesbische liefde, drinken van bloed, een traag en dromerig tempo en bizarre situaties. Ik moet zeggen het dat geheel opmerkelijk goed te volgen is, ook al zat er tegen het eind weer zo'n moment waarop ik een beetje de draad kwijtraakte. Een sterke Rollin film.

_________________
Lid van de Charlie Rich fanclub!

Gekeken films


Top
Offline Profile  
 
 
27 Apr 2006, 18:55 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1099
Location: Den Haag
Requiem pour un Vampire AKA Caged Virgins (Rollin, 1971). Een ding is zeker: dit is een typische Jean Rollin film. Een ander ding echter ook: dit is niet zijn sterkste film. De film is typisch langdradig en dromerig, maar bevat uiteindelijk te weinig om echt te kunnen blijven boeien. De eerste 25 minuten zijn kenmerkend voor Rollin: twee grietjes, aanvankelijk verkleed als clowns, proberen te ontsnappen aan wat geboefte en spenderen de rest van de 25 minuten aan het vinden van een schuilplaats (waarbij een van de grietjes en passant in een leeg graf dondert en bijkans levend begraven wordt). Er zijn bijzonder weinig filmmakers die zoveel tijd zouden uittrekken om zo weinig te laten zien. Vervolgens komen de grietjes aan bij een verlaten kasteel, waar een vampier rondwaart (zoek de parallellen met 'Fascination'). Hier wordt de film wat interessanter en krijgen we enkele interessante scènes voorgeschoteld - vooral het moment waarin wat woeste kerels twee geketende vrouwen bruut nemen, gefilmd met een rode kleurenfilter, vond ik vrij sterk. De muziek is ook erg sterk, maar uiteindelijk bevat de film te weinig van dit soort momenten (hoewel ze er wel degelijk zijn), waardoor het een onevenwichtige film is.

Vermijd overigens wel de Amerikaanse Redemption versie, welke grote problemen heeft met de kleuren.

_________________
Lid van de Charlie Rich fanclub!

Gekeken films


Top
Offline Profile  
 
 
29 May 2006, 22:56 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Le Frisson des Vampires (aka Shiver of the Vampires) (1970)

Voelde me in 't begin meteen weer thuis in Rollin's universum. Begon heel lekker met die typisch trage sfeer en bizarre acteer-regie, vol koppels die in een stilzwijgend soort symbiose elkaars gedrag spiegelen. Veel mooi belichte nachtelijke scenes en - ongewoon - een opvallende prog-rock soundtrack.

Viel echter ook te vaak op m'n gat van de ontzettend saaie dialoogscenes met een soms veel te aanwezige camera die onnodige truukjes uithaalt. Lange takes met een centraal opgestelde, voortdurend 360° rond z'n as draaiende camera bijvoorbeeld, waarbij elke acteur geduldig moet wachten tot de camera op hem gericht is om stijf z'n lijntje dialoog op te zeggen - het maakt het er niet boeiender op en zorgt ervoor dat je nek na een tijdje als een kurkentrekker aanvoelt.

Het dunne vampierenplot is oninteressant maar de film bevat een paar heel krachtige beelden, soms zelfs zowat het sterkste wat ik al zag van Rollin, en het einde is één waar je even stil van wordt. Tegenstrijdige gevoelens dus - ging voortdurend van ogen-uit-m'n-kop-krabbend saai naar glimmende-ogen-opengesperd mooi.

En Sandra Julien heeft een ongelofelijk paar tieten.

Image

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
05 Jun 2006, 13:58 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Requiem por un vampire

Ik houd wel van cultfilms maar hier vond ik geen moer aan. Alles zag er zo vreselijk goedkoop uit. Hier een daar even een schedel neergelegd, even een vampierpak gehuurd bij de plaatselijke feestwinkel etc. Knullige muziek erbij, een verhaal dat nergens op slaat. Ik heb grote delen gefastforward.... Waarschijnlijk 1 van de slechtste films die ik sinds lange tijd heb gezien...wat een misbaksel. Ik had de film gehuurd omdat de verpakking er bijzonder cool uitziet. Drie dvd's, een 64 pagina's tellend boekje etc....dat moest wel een toffe film zijn als ie zo'n prachtige behandeling krijgt. Op schijfje drie staat nogmaals de film...alleen nu met audiocommentaar....wat een domme toevoeging. De meisjes zagen er wel cool uit moet ik zeggen. Ik had echt het idee naar een goedkope studentenfilm te kijken. Niets voor mij dus...


Top
Offline Profile  
 
 
13 Dec 2006, 14:08 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
2 nieuwe releases van de Filmfreak:

Image

DVD Details:
16:9 anamorf (digitally remastered)
Regio 2, PAL
Dolby 2.0
Frans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
interviews
audio-commentaar van Jean Rollin
trailer
slideshow
verwijderde scenes
32-pagina tellend boekje met achtergrondinformatie en het originele essay van Jean Rollin.

Image

DVD Details:
16:9 anamorf
Regio 2, PAL
Dolby 2.0
Frans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
audio-commentaar van Jean Rollin
trailer
slideshow
verwijderde scenes
32-pagina tellend boekje met achtergrondinformatie en het originele essay van Jean Rollin.


Top
Offline Profile  
 
 
13 Dec 2006, 14:32 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Die komen niet van de filmfreak - dat zijn de nieuwe encore-uitgaves. Ze zijn teruggevallen van overbodige 3-disc naar 2-disc. Prijs ligt volgens mij echter nog altijd even hoog op 30 euro. Veel geld.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
13 Dec 2006, 14:36 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
tolpol wrote:
Die komen niet van de filmfreak - dat zijn de nieuwe encore-uitgaves. Ze zijn teruggevallen van overbodige 3-disc naar 2-disc. Prijs ligt volgens mij echter nog altijd even hoog op 30 euro. Veel geld.


ok, had moeten zeggen via de filmfreak ;)

deze gaan voor rond de 25 euro, wel erg veel geld ja.


Top
Offline Profile  
 
 
13 Dec 2006, 14:45 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
jim2873 wrote:
ok, had moeten zeggen via de filmfreak ;)

deze gaan voor rond de 25 euro, wel erg veel geld ja.


Ah zo - verdelen zij die nieuwe uitgaves ? Even gaan zien op filmfreaks.nl, en ze kosten er toch ook 30 euro, hoor.

25 euro lijkt me nog de moeite om er even over te twijfelen. Waar vind je ze voor die prijs ?

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
13 Dec 2006, 14:55 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
tolpol wrote:
Ah zo - verdelen zij die nieuwe uitgaves ? Even gaan zien op filmfreaks.nl, en ze kosten er toch ook 30 euro, hoor.

25 euro lijkt me nog de moeite om er even over te twijfelen. Waar vind je ze voor die prijs ?


zag er eentje bij Bol voor € 24,99 (excl.)


Top
Offline Profile  
 
 
07 Mar 2007, 10:10 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Les Démoniaques (1974) ***

Als twee meisjes door een bende piraten worden verkracht komen ze terug om wraak te nemen, met hulp van een of andere snoodaard in een cape. Het is hard zoeken naar dat mistige, dromerige sfeertje van andere Rollin films die ik tot nu toe gezien heb. De lichtman heeft 's morgens alle schijnwerpers vol aan gezet en is daarna waarschijnlijk de kroeg ingedoken. Zelfs in nachtelijke scenes is alles frontaal belicht vanuit alle mogelijke hoeken waardoor de sfeer nogal doodvalt. Acteerwerk is ook bedroevend slecht, met name kapitein piraat doet niet anders dan continu gekke bekken trekken. De eerste helft van de film lijkt met zijn Peppi en Kokki kostuums nog het meest op een uit de hand gelopen carnavalsnacht. Naarmate de film vordert krijgen we hier en daar wel wat creatieve shots te zien maar ze zijn bijzonder spaarzaam. Doordat het allemaal zo wonderlijk slecht en bizar is heb ik toch 90 minuten lang met wijde ogen zitten kijken en was het laat op de avond nog best vermakelijk, voor een keertje.

Image


Top
Offline Profile  
 
 
07 Mar 2007, 10:44 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Onlangs The Nude Vampire gezien - had zeker z'n momenten, maar ik begin het na zeven van z'n films een beetje gehad te hebben met Rollin. Uiteindelijk is 't steeds van 't zelfde - de meisjes-tweeling, houterige dialogen, de vrouwen verpakt in gekleurde doorzichtige gewaden, het strand in Normandië,... Begint te vervelen, al blijft hij volslagen uniek en hou ik echt wel van z'n visie.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
07 Mar 2007, 11:35 

Joined: 2006
Posts: 148
Location: België
jim2873 wrote:
tolpol wrote:
Ah zo - verdelen zij die nieuwe uitgaves ? Even gaan zien op filmfreaks.nl, en ze kosten er toch ook 30 euro, hoor.

25 euro lijkt me nog de moeite om er even over te twijfelen. Waar vind je ze voor die prijs ?


zag er eentje bij Bol voor € 24,99 (excl.)


Ik heb onlangs twee van zijn films aangeschaft voor 15 euro het stuk, gewoon in de MM en de fnac. ( The Living Dead Girl en Les Démoniaques )Het gaat wel om 1disc-uitgaven, zonder extra's (behalve wat screenshots en trailers) maar met goed beeld en geluid. het zijn uitgave van ArtS Home Entertainment. B.V. en ze maken gebruik van de encore uitgave. Misschien dat er nog volgen maar dat weet ik niet...


Top
Offline Profile  
 
 
07 Mar 2007, 21:27 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1099
Location: Den Haag
Mijn laatste twee Rollin films:

La Morte Vivante (1982) *

Jean Rollin, love him or hate him. I love him. Althans, zo nu en dan, want niet dankzij deze drol. De tekst op de DVD hoes sprak van zijn beste en meest commerciële film - nu ja, het zal wel aan mij liggen. Het gaat allemaal om een dood meisje dat dankzij chemisch afval een vampier wordt. Nu is dat chemisch afval een nieuwe invalshoek voor zover ik weet, maar meisjes in witte gewaden die door een groot landgoed waren en hun tanden in vlees zetten had ik in 'Fascination' al vele malen beter gezien. En verder heeft Rollin alles uit deze film eerder al gewoon beter gedaan. Natuurlijk, geen enkele Rollin is over de gehele linie goed, het gaat altijd om enkele indrukwekkende scènes die je de rest doen vergeven. Maar de dromerige lyriek die Rollin zo goed kan serveren is hier simpelweg afwezig, enkel wat gore is wat we krijgen. Met enige regelmaat vroeg ik mezelf af waarom ik bleef kijken. Ach ja, slapen had ik geen zin in en de whisky smaakte prima, dus ja...

La Nuit des traquées (1980) ***

En verhip, een Jean Rollin film zonder vampiers, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! De DVD sprak van 'bizarre, even for Rollin standards' en daar hebben ze een punt, ook al is de film nog een stukje taart om te volgen in vergelijking met 'Viol du Vampire'. Het gaat in deze film om een groep mensen die hun herinneringen kwijt geraakt lijken te zijn en daarom in een soort van mentaal instituut zitten. Het superlage budget speelt Rollin hier zeer in de kaart, want omdat filmen in een echt gekkenhuis vermoedelijk te duur was, werd geopteerd om het geheel te situeren in enkele leegstaande kamers van een groot flatgebouw. Resultaat is dus dat je in een soort van Playtime-achtige setting mensen verdwaasd ziet ronddolen in hoofdzakelijk ongemeubileerde kamers, wat een zeer vervreemdend effect tot gevolg heeft. Daarnaast spookten tijdens het kijken Cronenberg's 'Shivers' en Godard's 'Alphaville' door het hoofd, maar dat kan aan mij gelegen hebben. De acteurs bestonden uit amateurs en wat figuren uit de porno-industrie en er zijn dan ook twee seksscènes waar toch wel zeer uitgebreid de tijd voor genomen wordt. Rollin heeft het nooit moeten hebben van een waterdicht scenario of subliem geconstrueerd tempo en ook hier gebeurt alles maar zo zonder enige motivatie en val je van de ene verbazing in de andere, altijd een charme van een Rollin film. Verder valt of staat een interessante Rollin met enkele zeer gedenkwaardige momenten of scènes en die zijn hier ook aanwezig, zij het wellicht wat spaarzaam. 'Night of the Hunted', zoals de film in het Engels heet, is geen goede film (maar Rollin heeft waarschijnlijk nog nooit een 'goede' film gemaakt in zijn hele carrière), maar het is zonder meer een typische unieke Rollin ervaring. Het laatste shot was er weer zo een die me nog lang zal bijblijven. Bizar ventje, die Jean Rollin.

_________________
Lid van de Charlie Rich fanclub!

Gekeken films


Top
Offline Profile  
 
 
08 Mar 2007, 09:53 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Les Pays Loin (1965) ***1/2

Een korte film van zo'n 16 minuten waarin 2 mensen door een tunnel in een alternatief universum belanden. Rollin vertaalt dat in een vervallen stad met veel steegjes en waar iedereen een andere taal spreekt. Heel aardig filmpje met verrassend mooie zwart/wit fotografie. Het verhaal is wel wat bizar maar echt over-the-top wordt het nooit, het zou best door kunnen gaan voor een Twilight Zone aflevering. Vergeleken met zijn latere werk is dit eigenlijk de normaalste film die ik van hem gezien heb.

Deze short is te vinden op de Collector's Edition van Demoniaques. Daar staan trouwens ook nog wat deleted/extended scenes op van Demoniaques en zijn voornamelijk soft-porno scenes met klungelige vrijpartijen. Grappig om een keer te zien maar verwacht niet iets erotisch, daarvoor komen er iets te vaak bungelende balzakken in beeld. Er is ook nog een expliciete masturbatiescene van de vrouwelijke hoofdrolspeelster te zien waarbij grappig genoeg tijdens het hoogtepunt ineens een Copyright van Encore Films in beeld komt.


Top
Offline Profile  
 
 
03 Apr 2009, 10:09 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Image

La Nuit des traquées (1980)

Ben het helemaal eens met de recensie van Maikel hierboven. Het is zeker geen goede film te noemen maar in de wereld van Rollin is het wel weer een aardige belevenis. Brigitte Lahaie in een soepel vallende nachtjapon hield me ook wel bij de les.

6,5/10


Top
Offline Profile  
 
 
09 May 2009, 21:34 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Mijn schrijfsel over Fascination http://www.filmorama.nl/index.php?id=2304 van Jean Rollin, nieuw uitgegeven door Filmfreaks....de film is een aanrader!!


Top
Offline Profile  
 
 
10 May 2009, 00:24 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 368
Location: België
Melzz wrote:
Mijn schrijfsel over Fascination http://www.filmorama.nl/index.php?id=2304 van Jean Rollin, nieuw uitgegeven door Filmfreaks....de film is een aanrader!!


Iemand enig idee of er nog zo'n deluxe uitgave komt? Want dit is een van mijn favortiete Rollin films. Sommige van die deluxe uitgaves hebben ze nu blijkbaar ook terug uitgegeven als 1 disc versies volgens de filmfreak site (wat een afgrijselijke covers trouwens).

_________________
DVD Collectie - A Fistful of DVDs - Cult Actors: identified


Top
Offline Profile  
 
 
10 May 2009, 00:29 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Onbegrijpelijk dat ze met zulke covers komen.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
10 May 2009, 00:30 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 368
Location: België
Die Fascination dvd lijkt verdacht hard op de uitgave van Another World Ent.

_________________
DVD Collectie - A Fistful of DVDs - Cult Actors: identified


Top
Offline Profile  
 
 
10 May 2009, 10:47 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
candela wrote:
Die Fascination dvd lijkt verdacht hard op de uitgave van Another World Ent.


Inderdaad, das gewoon dezelfde. Ik denk eigenlijk dat er geen 3-disk van komt en dat ze hebben gekozen voor voordeligere uitgaves ipv de wat duurdere driediskers. Zeker weten doe ik het echter niet....


Top
Offline Profile  
 
 
25 Jul 2009, 12:50 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Night of the Hunted (a.k.a. La nuit des traquées)
Een jonge vrouw die lijdt aan geheugenverlies ontsnapt uit haar inrichting. Ze wordt opgepikt door een man die verliefd op haar wordt. Al snel rekenen de bewakers van inrichting de vrouw in en de man besluit actie te ondernemen.
Op het dubieuze Zombie Lake na, is dit mijn eerste kennismaking met de Fransman Jean Rollin. Uit besprekingen, mag ik opmaken dat dit geen 'typische' Rollin is. Sommige scènes zijn extreem langgerekt. Daarnaast komen er subplotjes aan bod die totaal niets met het geheel te maken hebben. Belangrijke personages verdwijnen een lange tijd uit beeld om daarna weer op te duiken. Al met al lijkt het alsof er te weinig script voor handen was om de beoogde speeltijd te bereiken. Het acteerwerk was niet denderend en het geweld volkomen arbitrair. Het leek er op dat dit tot de verplichte ingrediënten hoorde en daarom noodzakelijkerwijs in het verhaal verwerkt moest worden. Rollin schijnt een fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog te hebben. De eindscènes hadden wel erg veel weg van de beruchte nazi-praktijken. Ondanks de tekortkomingen en de bizarre toevoegingen, kon ik de film wel waarderen. Net als vele films uit die tijd en van dat kaliber draagt hij een apart sfeertje mee. De langgerekte scènes in de inrichting met de vele patiënten in hun droevige omgeving creëerden wel een troosteloos sfeertje. Dit werd compleet gemaakt door het tragische einde. Ik had nooit gedacht dat een Europese exploitatie me op zo'n manier kan raken.
Daarmee heeft Rollin me wel geprikkeld. Ondanks zijn budgettaire tekortkomingen heeft hij een bizar filmpje gemaakt dat beklijft. Dat getuigt wel van talent, dunkt me.

7/10

Image Image

_________________
Zombies don't run. We exist because running zombies don't.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 57 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter