Logo

It is currently 23 Apr 2019, 14:53Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
  Mondo Macabro in Indonesië
05 Mar 2006, 00:31 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Virgins from Hell

Weet niet meteen waar te beginnen - eigenlijk vertel je best niets over zo'n film want het is heerlijk z'n waanzin en idiotie zelf vers te ontdekken.

Had me verwacht aan een female biker gang-film maar draaide uit op een WIP-flick.

Bikers in hotpants, minirokken en decolleté's overvallen een casino en trekken zich daarna terug in hun schuilplaats, versierd met grafitti - er staan wat machinegeweren in 't zwart op de muur gespoten, erg smaakvol. Bizarre scene volgt waarin de leidster met geld gooit en een monoloog afsteekt waar de rest stokstijf naar staat te luisteren want er werd geen dialoog voor ze geschreven.

Blijkt dat die leidster wraak wil nemen op een bende booswichten die haar ouders vermoordden omdat die hun huis weigerden te verkopen. Het was dan ook een prachtige woonst, gemaakt van papier-maché naar het model van een Efteling-attractie met een gipsen grot ernaast, genoeg om een doorsnee-crimineel de ogen uit te steken.

Image

Al gauw worden in die grot experimenten ondernomen om door het mixen van plakaatverf een afrodisiac samen te stellen waar de wereldwijde markt snel voor zal zwichten, er blijkt vooral vraag te zijn vanuit Denemarken en Zweden.

Ik wil hier best nog wat meer van het plot neertypen, maar bedenk me voortdurend - en dit - en dat - moet ik niet vergeten te vertellen, maar 't is best als je 't zelf bekijkt, woorden schieten tekort.

Volop idiotie - bij de overval van de site vinden de chicks een machinegeweer opgesteld tussen zandzakken en alvast handig gericht op het kamp zelf - een verkrachting op de tonen van Nights in White Satin waarbij de verkrachter een volledig autonoom bewegende penis blijkt te hebben want zelf blijft hij kreunend stokstijf zitten - de top-krimineel "Mister Tiger" heeft een bizarre paarden en zwepen fetisj en beheerst de krachten van donder en bliksem - de Indonesische jungle blijkt maar tien vierkante meter groot want drie ontsnapte gevangenen vinden elkaar met alle gemak terug onder dezelfde boom - en nog zoveel meer, ik heb het geeneens over de fantastische verleidende dans-scene gehad op euro-disco !

Image

Erg plezant, en dan ben ik nog niet aan de tweede schijf begonnen die vol staat met trailers van nog meer Indonesische onzin. Mondo Macabro doet 't em weer.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Last edited by tolpol on 22 May 2006, 12:59, edited 2 times in total.

Top
Offline Profile  
 
 
05 Mar 2006, 10:44 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Klinkt weer geweldig :mrgreen:
Mondo Macabro is echt een heerlijk label!


Top
Offline Profile  
 
 
05 Mar 2006, 23:04 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 366
Jaaa, geweldige badmovie die hoog scoort in de crap top 10. Zeker een paar keer het herkijken waard en zul je ongetwijfeld steeds nieuwe dingen zien. Sowieso raar dat er totaal geen bloot in zit, maar een scene van 2 vrouwen die lekker badderen met de kleren aan :shock: :mrgreen:

Ik verheug me al op disc 2 met een trailershow van 70 minuten van Indo-crap, en heb Lady Terminator en Dangerous Seductress ook nog klaar liggen.


Top
Offline Profile  
 
 
05 Mar 2006, 23:34 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Zonet de trailer-reel bekeken, en blijkbaar is Virgins from Hell nog een bepaald ingetogen werkje wat Indonesische genre-cinema aangaat :shock:

Grijnzende rondvliegende hoofden in magische martial-arts films waarvan vooral The Warrior erg beklijvend is met een afgehakte voet die mensen in het aangezicht schopt alvorens weer te keren onder een bloedende knie. The Devil's Sword heb ik ooit een stuk van gezien op een ferry in Indonesië, lijkt me - ik maak me zorgen. Een paar oorlogsfilms waarin roodverbrande Hollanders bij hopen neergeknald worden. Waarschijnlijk de beste film uit de filmgeschiedenis - een spectaculaire Death Wish kloon die Final Score heet en me soms deed rewinden omdat ik m'n ogen eerst niet kon geloven - alhoewel; Revenge of Ninja mag er ook zijn met een griet in gebloemde jurk die wild in het ronde kickend tien tegenstanders neerlegt na een swingend nummer in de disco en een lever die het opeens op een vliegen zet. Met Primitives klonen ze een Italiaanse kannibalen-flick maar zo mogelijk nog (!) smeriger. Pengabdi Setan gaat dan weer de zombie-toer op met als extra bonus de aanval van de verschrikkelijke kroonluster. Mystics in Bali is de kers op de taart - heb ik te lang mee gewacht die aan te schaffen want lijkt overal OOP te zijn.

Grappig is ook dat de cast van een hele hoop van de films haast identiek is - Barry Prima deed het prima in het Indonesië van de jaren tachtig.

Voor de liefhebbers :
Escape from Hell Hole en Jungle Virgin Force zijn hier te vinden.
Primitives is te vinden op deze uitgave.
Gaat wel om erg slechte transfers, ik heb deel 3 uit de serie en 't zijn nauwelijks aan te ziene VHS/VCD transfers, dus verwacht er niet te veel van.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
13 Mar 2006, 00:09 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Volgens dvdmaniacs is er een nieuwe Indonesische Mondo Macabro op komst :

"The Devil's Sword is coming out later this spring/early summer and there are going to be some pretty kick ass extra features on there including a pretty length interview with Barry Prima himself."

Hoera !

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
18 Mar 2006, 11:30 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
The Devil's Sword staat nu ook aangekondigd op de website van Mondo Macabro.

http://www.mondomacabrodvd.com/cat3.html

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
25 Mar 2006, 18:26 

Joined: 2006
Posts: 30
Location: Almere
Had de titel al opgemerkt maar na je vermakelijke review de dvd meteen besteld

:P

_________________
baggerfilms

Interesse in HORROR, sf en cultfilms? Kom ff kijken...


Top
Offline Profile  
 
 
22 May 2006, 13:01 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
De review-copies zijn naar 't schijnt al verpreid - eerste screenshots van de komende MM-release van The Devil's Sword vergeleken met de oude bootleg-uitgave. Afgaande op de trailer op de Virgins from Hell-disc wordt dit weer een geweldig spektakel !

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
22 May 2006, 22:56 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
The Devil's Sword-review staat nu op DVDManiacs :

http://www.dvdmaniacs.net/Reviews/A-D/devils_sword.html

Image
Fun fun - oh baby.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
24 Aug 2007, 02:38 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1099
Location: Den Haag
Dangerous Seductress (1992) ****

Al op voorhand deed deze film me denken aan het geweldige ‘Lady Terminator’, al was het maar omdat het me een Indonesische exploitationfilm leek met veel schieten en zwarte magie en het verbaasde me dan ook weinig dat de geweldenaar achter dat kunststukje, Jalil Jackson hier als associate director op de begingeneriek stond. Direct worden we in de actie gestort en eigenlijk komen we daar niet meer uit. Toen een afgehakte vinger het op een wandelen zette, een vrouw onder begeleiding van indrukwekkende blauwe bliksemschichten ten tonele verscheen, we op Evil Dead-achtige point of view shots van een kwade geest getrakteerd werden, er skelettenhanden uit de grond omhoog kwamen waar een beeldschoon wijf uit ontstond, terwijl er en passant nog een hond aan haar skelettenbeen komt kluiven waarna het arme beestje onthoofd en zijn bloed opgezogen wordt, wist ik dat ik me kostelijk zou gaan vermaken met deze volstrekt stompzinnige rolprent.

Het verhaaltje draait om een soort Baywatch babe heks die uit de dood herrijst dankzij een andere Baywatch babe, die vervolgens met de tieten naar voren mannen verleidt, waar de demonische lusten van haar meesteres op botgevierd kunnen worden. Ik noemde niet voor niets Baywatch, want deze serie was ten tijde van deze film ongetwijfeld op zijn hoogtepunt aangezien het duidelijk deels model gestaan heeft voor deze film – er is zelfs een complete sequentie waarin allerlei wulps vrouwelijk vlees door de branding rent, een sequentie waarvan het nu mij volledig ontging, maar die mij sterk terug deed verlangen naar de laagtijdagen van David Hasselhoff en Pamela Anderson. Vermeng dat concept met vampirisme, vlees- en vishaken en Lucio Fulci-style gore en je hebt weer het sublieme alcoholtainment. Ik heb in ieder geval meermalen schaterlachend voor de buis gezeten en moest mezelf soms in de arm knijpen om me ervan te vergewissen dat ik het echt allemaal zag gebeuren op het scherm.

_________________
Lid van de Charlie Rich fanclub!

Gekeken films


Top
Offline Profile  
 
 
17 Jan 2008, 22:02 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Lady Terminator (Jalil Jackson - 1988), 8/10

Dit is echt wel de crap-movie to end all crap-movies, maar het tempo is zo hoog (en de body-count) dat er gelukkig geen tijd is om daar lang over na te denken. De hoge waardering is ook te danken aan de kapsels van de mannelijke hoofdrolspelers, de dialogen waardoor ik steeds in de lach schoot en Barbara Anne Constable als Lady Terminator is ook niet onaardig.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
16 Mar 2008, 01:49 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Mystics in Bali (1981) 6/10

Een paar fantastische stukken, maar de film kakt vaak in mekaar met ellenlange debiele dialoogscènes die eerst wel leuk zijn in hun surreële klunzigheid, maar na een tijd beginnen te vervelen. Toch zeker de moeite waard door de scènes met de als een yoda kraaiende heks, zat soms mee te kraaien van plezier. En hoe er hier en daar een hoofd over de kampung zoeft met de ingewanden eronder bengeld in de nachtelijke wind - 't is volop exotiek.

Leuk ook hoe de Indonesische censuur omzeild wordt door de hoofdactrice beha-loos en met een dunne shirt in de regen te laten staan, en de scène waarin haar vriendje de tattoo op de binnenkant van haar dij bekijkt, om zo samen met het publiek minutenlang naar haar bikinibroekje te staren, deed me grinniken. Het vriendje acteert als een plank, maar z'n ex - die het koppel soms bespiedt - verdient de oscar voor beste vrouwelijke bijrol dankzij haar sterke eindscène.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
16 Mar 2008, 20:55 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Mystics in Bali vond ik maar een saaie bedoening. Gebeurde niet al teveel..

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
16 Mar 2008, 21:24 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Klopt - vreemd dat-ie zo'n legendarische status verworven heeft - Mondo Macabro heeft al veel leukere Indonesische films uitgebracht. Voor z'n enkele momenten van uitzinnigheid vond ik 'm toch de moeite.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
22 Feb 2009, 11:30 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
The Warrior (1981) 8/10

Heb nu een zestal van die Indonesische Mondo Macabro's gezien - en dit is echt wel de leukste. Waar Indo-exploitation zich met saaie stukken vaak in de modder rijdt en je veelal zit te wachten op de enkele momenten van waanzin die je worden toegeworpen, val je met deze aan een stevig tempo voortdurend van het ene uitzinnige moment in het andere.

Barry Prima vecht als de verzetstrijder Jaka Sembung tegen de Nederlandse kolonisators die de hulp van zwarte magiërs inroepen. Rondzoevende lichaamsdelen, Indonesische acteurs in blonde pruiken, exploderende palmbomen, onthoofde lijken op wandel en een worstelpartij met een verbaasd kijkende stier. De debiele Engelse dub is de kers op de taart - vooral de achtergrondstemmen zijn hilarisch.

Als je eentje van Mondo Macabro's Indonesische aanbod wil proberen, kies dan deze - dolle pret verzekerd.

Hier staat een clip :

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
14 Feb 2011, 09:59 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
The Devil's Sword vond ik echt fantastisch, stukken leuker dan The Warrior en Mystics in Bali.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
21 Feb 2011, 16:02 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Hebben jullie nog speciale adresjes voor Mondo Macabro dvd's? Het lijkt wel of heel veel cultspul op dvd duurder is geworden. Ik bestelde altijd veel bij dvdpacific en ik herinner me niet meer dan een tientje per titel te betalen. Nu zijn veel titels bij Amazon, Axelmusic, Deepdiscount rond de 15 of meer euro. Ik speur ook vaak SecondSpin af maar die hebben eigenlijk nooit de titels die ik wil hebben.


Top
Offline Profile  
 
 
21 Feb 2011, 16:41 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Neen - loop zelf ook overal tegen die prijzen aan. Denk dat Mondo Macabro door z'n kleine kooppubliek niet veel lager kan gaan - en al zeker nu de dvd-markt op apegapen ligt. Is volgens mij toch altijd een vrij duur label geweest - heb er vroeger ook wel vaak rond de vijftien euro voor betaald, denk ik. Was vooral dankzij de gunstige dollarkoers van een paar jaar geleden dat er wel 'ns wat goedkopers tussenzat.

Net gekeken en bij dvdpacific kosten veel van hun oudere titels US$ 14.23 - als je er twee bestelt komt dat inclusief verzenden neer op US$ 35.42 - iets minder dan 13 euro per stuk. Nieuwe releases zijn duurder. Je kan bij 'advanced search' als 'studio' zoeken op "mondo macabre" - met spelfout dus - en dan krijg je een lijstje met al hun uitgaves te zien.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
22 Feb 2011, 13:28 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Melzz wrote:
Hebben jullie nog speciale adresjes voor Mondo Macabro dvd's? Het lijkt wel of heel veel cultspul op dvd duurder is geworden. Ik bestelde altijd veel bij dvdpacific en ik herinner me niet meer dan een tientje per titel te betalen. Nu zijn veel titels bij Amazon, Axelmusic, Deepdiscount rond de 15 of meer euro. Ik speur ook vaak SecondSpin af maar die hebben eigenlijk nooit de titels die ik wil hebben.


Ja, ik was ook nog even aan het kijken naar wat resterende Mondo Macabro's die ik nog wil hebben, maar ze waren altijd al duur meen ik - toch een minuscuul niche-labeltje die maar in een handvol shops belandden. Heb ze in het verleden ook wel een paar bij dvdpacific besteld, maar tenzij je er nog tien in één keer wilt bestellen, loont het eigenlijk niet meer om ze met de hoge verzendkosten en voortdurende kans op douane-onderschepping uit US-shops te halen. Heb Devil's Sword via third sellers op Amazon.uk geplukt, 9,88 Pond geloof ik. Veel lager wordt lastig, vrees ik.

Bedenk me ineens dat ik Virgins From Hell nog steeds niet heb. :oops:

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
22 Feb 2011, 13:58 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Ik ben bang dat het niet goedkoper kan inderdaad. Maar ook titels als "I Drink Your Blood" en " Messiah of Evil", om er maar twee te noemen, zijn aardig aan de prijs. Niet alleen Mondo Macabro is prijzig. De gedachte "daar heb ik een Blu-Ray voor" moet ik maar laten varen....


Top
Offline Profile  
 
 
18 Apr 2011, 11:29 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1477
Location: Kortrijk
weliswaar geen mondo macabro en geen indonesië maar ik wil toch even een thumbs up geven aan de dark sky release van one armed executioner / they call her... cleopatra wong.

hier nog niet de revue zien passeren (zit enkel in de collectie van wim denk ik) maar toch een dikke aanrader waar ik me gisteren uitstekend mee heb vermaakt !

http://youtu.be/vn6n5wmzqOw

http://youtu.be/NBsTAx3HwCw

_________________
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/warp232


Top
Offline Profile  
 
 
18 Apr 2011, 11:37 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Wilde die onlangs opzetten, maar toen ik de dvd uit het doosje pulkte kraakte het schijfje stuk, een barst erin. Nog nooit eerder meegemaakt, klote. Ga 'm wel opnieuw bestellen - wil 'm graag zien.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
18 Apr 2011, 12:03 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1477
Location: Kortrijk
klote :(

maar ik zou het toch inderdaad opnieuw bestellen :-)

_________________
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/warp232


Top
Offline Profile  
 
 
18 Apr 2011, 21:09 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1477
Location: Kortrijk
in het verlengde...
super nieuws!!! releases van bij shout factory. firecracker is beter bekend als naked fist voor diegene die niet zouden weten

June 21st - The Women In Cages Collection: WOMEN IN CAGES, THE BIG DOLL HOUSE, THE BIG BIRD CAGE

October 25th - Lethal Ladies Collection: FIRECRACKER, TNT JACKSON, TOO HOT TO HANDLE

_________________
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/warp232


Top
Offline Profile  
 
 
30 Apr 2011, 11:54 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Jaka Sembung a.k.a. The Warrior (1981)

Pure fun als je er voor in de stemming bent....en dat was ik. Je hebt goed en je hebt slecht en de held van het verhaal is goed en knokt zich een weg naar de overwinning. De film bevat een hoop heerlijke onzin zoals ogen die weer in een kop geduwd worden en ledematen die weer vanzelf aangroeien. Er komen dan ook aardig wat wizardtrucjes voorbij. Barry Prima speelt zijn rol als een houten klaas als het gaat om acteerprestaties maar weet zich aardig in wat vechtposes te wringen als er actie in de tent moet komen. De dub is echt bizar en past eigenlijk perfect bij een film als deze. De bloedfontijnen vloeien rijkelijk en er ie goed gebruik gemaakt van de locaties in Indonesië. Leuk vermaak.

7,6


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter