Logo

It is currently 20 Jun 2019, 18:15Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
  Offscreen Filmfestival 2013
22 Feb 2013, 17:19 

Joined: 2006
Posts: 487
Location: Amsterdam
Van 6 tot en met 24 maart 2013 richt het Offscreen Film Festival, de jaarlijkse afspraak voor liefhebbers van buitengewone cinema en cultfilms, de schijnwerpers op werk van onafhankelijke filmmakers, cultklassiekers en offbeat genres van over de hele wereld.

B en Z-films, cult, camp en trash pics, exploitation, drive-in, grindhouse, underground en genre cinema: tijdens het festival kan het publiek al dat fraais niet alleen zien op het grote scherm, ze krijgen er ook nog vele extra’s bij in de vorm van ontmoetingen met filmmakers, lezingen, een conferentie, en zelfs een masterclass. Op het menu staat dit jaar o.a. ook nog:

Masterclass by John Waters
John Waters is de eregast van het festival en komt dus ook zelf aan het woord. Op 10 maart geeft 'The Baron of Bad Taste' in Cinematek een masterclass aanfilmstudenten, amateur cineasten, filmprofessionelen en andere liefhebbers van de slechte smaak.

Lecture Jasper Sharp: 100 years Nikkatsu - Borderless Cool
Om Nikkatsu's honderdste verjaardag de nodige luister te geven, plukt Offscreen de meest bijzondere films uit de rijke catalogus van de oudste grote Japanse filmstudio. Op 20 maart doet filmcurator Jasper Sharp de geschiedenis van de filmstudio uit de doeken in Cinema Rits.

Offscreen Film Festival presents - in collaboration with Cinema Rits (B), Northumbria University (UK) + support of the Centre for Cinema Studies UBC, Vancouver (CAN):
Divine Trash: A Conference on Camp and Trash Cinema

Zowel trash als camp staan elk op hun eigen manier voor een waardering van cultuurvormen die de mainstream veeleer als verachtelijk beschouwt. Ze negeren technische kwaliteit of waarderen overdrijving. Velen zien ze daardoor als mislukkingen, maar een legertje cultfans ontdekt net hun andere kwaliteiten en stelt hiermee de zogenaamde 'goede smaak' in vraag. Tijdens deze conferentie onderzoeken we camp- en trashcinema, voornamelijk het werk van John Waters, maar ook van verschillende andere filmmakers. De gesprekken worden begeleid door filmfragmenten van trash- en campklassiekers!
De voertaal van de conferentie is Engels.

Friday March 8th > 10am-17.30pm
Cinema Rits, Rits Erasmus Hogeschool
70, rue A. Dansaertstraat
1000 Brussels
http://www.offscreen.be

The conference is free, but you are kindly asked to register in advance via
sam@offscreen.be

_________________
'Well, it looks like I finally found someone who likes to play as rough as I do.'

Zie ook: www.ruiljedvd.nl


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter