Logo

It is currently 20 Jun 2019, 18:16Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
  BUTFF 2012 van 5 tot 9 september in Breda
21 Aug 2012, 15:28 

Joined: 2012
Posts: 2
“HELL” VAN TIM FEHLBAUM OPENINGSFILM BIJ BUTFF OP WOENSDAG 5 SEPTEMBER 2012

Op woensdag 5 september a.s. vindt in de Concertzaal van de Nieuwe Veste de officiële opening plaats van het 7e BUT Film Festival (B-movie, Underground, Trash film). Met om 20.00 u de openingsfilm 'Hell' van Tim Fehlbaum. Deze Duitse film vertelt over een post apocalyptische wereld waar de overlevenden moeten strijden om te overleven. Hun grootste vijand is echter de zon. Roland Emmerich , bekend Hollywood regisseur, is voor deze unieke film aangetrokken als Executive Producer. Hieraan voorafgaand eerst een openingswoord door Paul Hagenaars, festivaldirecteur. Frank Schonewille, programmadirecteur, geeft een toelichting op het filmprogramma. De diverse neven onderdelen worden toegelicht door de betreffende programmeurs, waaronder George Mensink van de Rebellenclub die het avondpodium programma met o.a. Black Fryday, organiseert.

Na de openingsfilm gaat het programma verder in Café Het Hijgend Hert, (op woensdag- donderdag- en zondagavond een van de BUTFF-podia). Speciaal voor deze opening hebben wij Harry Merry, performer, muzikant, ook wel bekend als de Rotterdamse Multi-instrumentalist die geplaatst kan worden binnen het genre ‘outsider music’ uitgenodigd. Hij gaat o.a. "Sharki Supermachine" en "The Panorama Paper" op de keyboard spelen. Als klapper van de avond: Dr Droon. Hij zal deze avond de atmosfeer vullen met heerlijke escapatische erotische psychedelische discoïsche klanken.

Op de opening zijn o.a. Elias Georgopoulos van 'Breakdown Reward' en Jonnie Hurn, één van de hoofdrolspelers en producer van de Engelse thriller 'Monk3ys' al aanwezig. En natuurlijk zijn er tijdens dit festival filmmakers te ontmoeten van genomineerde films. Waaronder Drew Cullingham van Morituris. Nog veel meer gasten zijn te verwachten. Nieuwe updates hierover vind je op de website van BUTFF.
Special Belgische filmdag.
Leuk om al te vermelden is, dat op vrijdag 7 september tijdens het festival, Rob van Eyk, de anarchistische Belgische filmmaker van Afterman, aanwezig zal zijn bij de vertoningen van zijn films Afterman 1 en 2. Deze dag hebben wij omgedoopt tot Belgische dag, omdat er dan veel Belgische films geprogrammeerd staan.

Nieuw bij deze 7e editie van het BUTFF is de IDFXzaal, in het pand van Stichting Idee-fixe, op de 1e verdieping, Markendaalseweg 36, Breda. . Hier zullen de BUTfilmtoppers worden herhaald. Tweede kans om toch die film te zien die je had gemist omdat een andere film op dat moment ook interessant was. Op deze verdieping ook de fototentoonstelling van de Amerikaanse fotograaf, antropoloog, archeoloog en 'urban explorer' Bradley L. Garrett. Deze expo is een samenwerking met Breda Photo en is tot 21 oktober te zien. Op zaterdagmiddag geeft Garrett een lezing waarbij ook zijn korte film 'Scratching the surface' vertoond.
Meer over wat u te wachten staat is straks te vinden in het programma van BUTFF dat ook in te kijken is op de website.

Kortom: BUTFF2012 - Apocalypse: for the weird, the wicked and the bizarre !! belooft wat.

Informatie:
post@butff.nl
http://www.butff.nl
BUTFF zit ook op facebook en op twitter. Volg ons. Links via de website.

Locatie openingsfilm:
. Concertzaal van de Nieuwe Veste, ingang St. Janstraat 18, Breda (via Binnenplein)
. Aanvang openingsfilm: 20.00 u
. Inloop v.a. 19.30 u.

Locatie podium na film:
. Cafe Het Hijgend Hert, Pasbaan 7, Breda.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter