Logo

It is currently 17 Jun 2019, 11:48Post new topic Reply to topic  [ 332 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next
Author Message
  Cult en Horror 10 second reviews
24 Apr 2009, 14:35 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Beetje laat waarschijnlijk, maar waarom geen topic apart voor de Cult, Exploitation en Horror films die je niet meteen in een ander topic kan plaatsen, of waarvoor je geen nieuw topic wil openen. Kwestie van het grote 10 second topic wat te ontlasten en wellicht handiger om achteraf wat terug te vinden.

En ook speciaal voor veelposter Stefan, natuurlijk :D

------------------------------------------------------------------

The Manitou (1978) 6/10

Als Tony Curtis z'n oude vlam opgenomen wordt in het ziekenhuis met een tumor in de nek, blijkt dat daar de embryo van een reincarnerende Indiaanse medicijnman zich in nestelt. Jawel. De aanhoudende onzinnigheid en het stuntelige ritme kan na een tijdje toch vervelen, maar met een Indiaanse Max von Sequoyah wordt het gaandeweg even een Exorcist-cloon, om dan met een uitzinnige finale je hoofd te doen exploderen in een wolk van nebula's, gemeen grijnzende dwergen en blote tieten.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
25 Apr 2009, 15:41 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 260
Schramm (Jörg Buttgereit, 1993) 1.0

Qua cinematografie probeert de cameraman alle standjes uit maar mislukt iedere keer weer. Qua verhaal is het niet doorheen te komen. Wist gegevenmoment echt niet waarom de hoofpersoon drie spijkers door zijn penis sloeg terwijl ik net rustig aan mijn tosti zat te eten. Niet iets wat ik kan aanraden. Maar heb zo'n vermoeden dat deze film beter tot zijn recht bij andere members hier. :twisted:


Top
Offline Profile  
 
 
25 Apr 2009, 23:16 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
The Burrowers
Een stel cowboys krijgen het van doen met de burrowers. Een monsterfilm is een westernjasje gegoten. En dat pakt best leuk uit. Toegegeven is het verhaal erg slap en zakt de film soms behoorlijk in. Vooral in het begin duurt het lang voordat deze goed op gang komt. Wanneer de pleuris eenmaal uitbreekt en de zaken van kwaad tot erger escaleren, is The Burrowers best vermakelijk te noemen. Het onvoorspelbare karakter van de film en enkele naargeestige taferelen die prima in de tijdsgeest te plaatsen zijn, maken deze westernhorror zeker het kijken waard; al is het maar voor één keer.

7/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
30 Apr 2009, 19:41 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Hellraiser
Een vrouw moet bloed laten vloeien om haar minnaar uit de hel te kunnen bevrijden. Dochterlief onderneemt actie, maar wordt zo geconfronteerd met de sadistische cenobieten.
De film is gebaseerd op een boek van en tevens geregisseerd door Clive Barker. In dit eerste deel wordt de horroricoon Pinhead en zijn gevolg geïntroduceerd. Het verhaal zit goed in elkaar, maar de bloederige effecten nemen de overhand. De monsters, ook wel de cenobieten genoemd, zien er ontzettend gaaf uit en daarbij steelt Pinhead (Doug Bradley) de show. Daarmee is Hellraiser verplichte kost te noemen voor de horrorfan.

7/10

Image


Top
Offline Profile  
 
 
02 May 2009, 13:10 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Prophecy (1979) 7/10

Had deze in de jaren tachtig al eens op tv gezien, en wat nu mislukte special effects bleken te zijn, bezorgden me toen de daver op het lijf. Ecologische horror van John Frankenheimer in de bossen van Maine, waar de Indiaanse bevolking protesteert tegen de uitbreidingsplannen van een houtkapbedrijf. Maar er is meer aan de hand, want de chemische troep die het bedrijf loost, leidt tot misvormde babies en creaturen. Behoorlijk silly, maar met het groteske milieuthema toch sympathiek filmpje. Al zijn de sfx erg knullig en zit het verhaal vol dwaasheid en onlogica, de film is mooi geschoten en best amusant.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
04 May 2009, 08:47 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Borderland
Een stel dertigjarige twintigers (?!) reist naar de Mexicaanse grensstreek om zich aldaar over te geven aan hun lusten. Helaas worden de studenten geconfronteerd met een sadistische sekte die hen op gruwelijke wijze wil offeren.
Het verhaal van deze film heeft veel overeenkomsten met Eli Roth's Hostel. Gezien enkele gruwelijke scènes die Borderland bevat, kan deze film met recht worden geplaatst onder de zogehete tortureporn-categorie waar de hedendaagse horrorindustrie zo mee gebezigd is. De film is niets nieuws onder de zon en vertoont herkenbare elementen uit zowel recente als oudere horrorfilms. De film duurt langer dan 100 minuten, maar verveelt nergens. Hij is vermakelijk en aan het einde wordt er heel wat afgemoord.
Kortom: geen vernieuwing, maar wel vermaak.

7/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
07 May 2009, 17:13 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
The Children

De film heeft een wat lange aanloop om vervolgens behoorlijk creepy te worden. De bloedjes van kinderen doen vreemd. Ze worden moordlustig! In ieder geval weer een stapje hoger na het debuut van de regisseur WAZ. Bij vlagen behoorlijk intens. Leuke film dus. In het subgenre "kinderen worden gek" vind ik het Spaanse "Who can Kill a Child" nog steeds veruit het sterkste.

7,4


Top
Offline Profile  
 
 
08 May 2009, 16:45 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
El orfanato (a.k.a. The Orphanage)
Een echtpaar en hun kind komen in een voormalig weeshuis te wonen. Daar aangekomen gebeuren vreemde dingen en het is duidelijk dat het er spookt. Het kind verdwijnt en de moeder kan dit verlies niet accepteren en zet alles in om haar zoon terug te vinden.
Deze Spaanse spookfilm is erg mooi gefilmd en is meer tragedie dan horror. De film kent zijn griezelige momenten, maar echt eng is hij niet. El orfanato laat zich beter omschrijven als een portret van een verwarde vrouw die met het verlies van een kind te kampen heeft.
Qua griezelelement hebben we het al in andere films gezien. Niettemin is El orfanato een mooie film geworden en daarmee de moeite waard.

7/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
22 May 2009, 14:38 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Die Schlangengrube und das Pendel (1967) 6/10

Gothic horror-fans zijn hier helemaal dol op, en ik zie natuurlijk wel in waarom, maar ik kan het niet helpen - het doet me allemaal erg weinig. Woeha - een skelet - help - een spinnenweb - ik heb te vaak het gevoel op een kermisattractie beland te zijn. Wat mij betreft heeft dit genre de tand des tijds echt niet doorstaan, sorry. Fantastische locaties in de openingsakte - één of andere prachtig bewaard gebleven historische stadskern ergens in Duitsland, en mooie kleurrijke belichting, maar ja. Eek - een kerkhof. En een stel ratten ! Rennen.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
24 May 2009, 00:54 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Street Trash (1987) 7,5/10

Eentje die ik lang heb laten liggen. Vrienden van me zagen 'm indertijd op VHS en hij heeft daardoor een speciale plaats in hun hart, maar ik had het gevoel dat 't zo'n film was waarbij de algeme teneur zo was - videotheek-nostalgie. Wel - het begon uiterst veelbelovend, met een briljante openingssequentie die me een tiental minuten aan het scherm gekluisterd hield. 10/10, dacht ik.

Maar het gaat hier wel om een gemankeerd trash-meesterwerk - het script is waardeloos en kan er geen lijn in houden. Voelt als een idee voor een kortfilm opgeblazen naar 104 minuten met veel te veel nodeloze balast. Gemankeerd mag hij zijn - er zit wel een meesterwerk in verscholen.

Uitstekend gefotografeerd door een duidelijk getalenteerde technische crew ondanks hun minimum wages, en de splatter is fantastisch gerealiseerd. Hoofdidee is dat een stel daklozen één voor één het loodje legt door het drinken van cheape booze, opgevist door een louche nachtwinkelier uit een stoffige kelder. En dat is niet zomaar dood neervallen - neen - ze smelten in een veelkleurige brij tot een blubberend plasje pus, spatten uit mekaar als een Pollock-schilderij.

Een paar geweldige one-liners, een leuk hysterisch sfeertje maar - gemankeerd. Zeker het kijken waard - had er nooit zolang mee moeten wachten.

De dvd van Synapse heeft trouwens een uitzonderlijk goeie transfer - misschien de beste dvd-transfer die ik in de kast heb staan - jawel - en dat voor pure trash als dit.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
01 Jun 2009, 01:12 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
The Night Stalker (1972) 8/10

Indertijd de best bekeken TV-film ooit vertoond - later zouden nog een tweede film en een televisieserie volgen - en wordt als voornaamste inspiratiebron vernoemd voor The X-Files. Darren McGavin als de snuggere, wereldwijze reporter Carl Kolchak die als eerste het juiste verband legt nadat een stel jongedames vermoord wordt aangetroffen. Allemaal hebben ze bijtwonden in de hals en missen ze enkele liters bloed - er waart een vampier rond in Vegas.

Sympathiek filmpje met een hoofdacteur die de rol op het lijf lijkt geschreven, een sfeervolle setting in seventies Vegas, een sterk script van Richard Matheson dat de vaart erin houdt en ondanks de ironische toon wordt het soms best spannend.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
02 Jun 2009, 08:50 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Dying Breed
In de bossen van Nieuw-Zeeland leeft een gestoorde gek genaamd de Pieman. Hoewel hij al jaren, decennia, eeuwen dood zou moeten zijn, weet een stel mensen hem toch weer tegen het lijf te lopen.
Dying Breed past in dat rijtje van films waarin stadsmensen slaags raken met doorgedraaide locals. Dat het concept geen verrassing meer brengt was te verwachten. Jammer genoeg hebben we het, naast veel vaker, ook veel beter gezien. De film komt te langzaam op gang, de personages zijn oninteressant - een enkeling zwaar irritant - en pas tegen het einde gaat het er hard aan toe. Dit was op zich wel te pruimen, maar kan de film niet redden.
Al met al bekend spul dat wel eens beter heeft gesmaakt.

5/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
02 Jun 2009, 23:59 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Frontière(s) (Xavier Gens - 2007), 7/10

Ergens in de nabije toekomt vlucht een groepje misfits en kruimeldieven na een mislukte bankroof de Parijse banlieues uit op de vlucht voor de politie, waarna ze in een hotel belanden, dat gerund wordt door een getikte familie van neo-nazi kannibalen.

Texas Chainsaw Massacre is de blauwdruk, alleen bestaat ditmaal de familie uit de reeds genoemde neo-nazis plus wat gratuite politieke referenties naar verrechtsing en politieke ongelijkheid in modern Frankrijk. Geen probleem verder. Bloed, ledematen, zagen, verminking, niets wordt de kijker bespaard. Prachtig gefilmd en indrukwekkende hoofdrollen, maar na een uur heb je al zoveel voor je kiezen gekregen, dat het enigszins ten onder gaat aan overkill, en de toon is dusdanig donker (geen humor of kwinkslagen hier) dat ik me op het eind van de film zelf enigszins mishandeld voelde. Geen gruseome fun hier, just gruesome.


Top
Offline Profile  
 
 
05 Jun 2009, 11:38 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Storm Warning
Een echtpaar valt in de handen van een gestoorde vader en zijn twee sadistische zoons. Hoe vaak hebben we dit al gezien? Vaak, maar genoeg? Nee. Storm Warning is geen originele film, zo mag blijken, maar wel vermakelijk. De film komt vlot op gang, de acteurs spelen naar behoren en hij verveelt nergens. Opmerkelijk zijn een aantal originele sterfscènes die menig man achter de oren zal doen krabben.
Storm Warning is een vermakelijk tussendoortje geschikt voor de gore hound.

7/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
16 Jun 2009, 22:05 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Friday the 13th (2009)
Jason terroriseert wederom een groep tieners. Niets nieuws onder de zon, maar onder het mom van een remake waren mijn verwachtingen iets te hoog gespannen.
En dat blijkt maar weer. Het enige wat we te zien krijgen zijn tieners die aan de lopende band om zeep worden geholpen. De kills zijn aardig, maar niet memorabel. En dat is voor een film als deze een groot gebrek. Ook op andere vlakken stelt deze remake teleur. Het plot hangt van onlogica en clichés aan elkaar. Sfeer en spanning ontbreken alom. Dat laatste beschouw ik als een zeer kwalijke zaak. Het houdt niet op: ook de acteurs weten nauwelijks te boeien. Slechts enkele bijrollen zijn aardig ingevuld. Niettemin blijven het allemaal stereotype figuren zonder enige vorm van inhoud.
De film is niets, maar dan ook helemaal niets nieuws onder de zon. Het voelt aan als het zoveelste deel uit de reeks, maar dan nóg inhoudslozer. Jammer, want van deze remake had ik echt meer verwacht.

4/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
17 Jun 2009, 00:31 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
In deze prequel van de remake van de cultklassieker van Tobe Hooper wordt het ontstaan van de maniakale Leatherface uit de doeken gedaan.
Gezegd kan worden dat Marcus Nispel's remake van The Texas Chainsaw Massacre uit 2003 geslaagd was. Dat toont deze uitermate slappe prequel maar al te goed aan. Met een aanzienlijk lager budget hebben de makers het er beroerd vanaf gebracht. De remake was erg sfeervol en bij vlagen angstaanjagend. De prequel is dat alles behalve. Er wordt geen spanning opgebouwd en het ontstaan van Leatherface en zijn familie is matig uitgewerkt en overtuigt nergens. De acteurs brengen het er aardig vanaf, maar R. Lee Ermey zal nooit meer zo gedenkwaardig zijn als zijn personage uit de 2003-film. Het camerawerk oogt stukken goedkoper en zal nooit de sfeer van de remake recreëren. Enkele gore scènes kunnen de film ook niet meer redden.
Deze slechte prequel doet mij herinneren aan een geslaagde remake. Beter zet ik die weer eens op, al is het alleen maar om de vieze smaak van deze slappe hap te doen wegspoelen.

4/10

Image


Top
Offline Profile  
 
 
17 Jun 2009, 10:32 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
The Fly II
De zoon van Seth Brundle wordt geboren. Direct vanaf de geboorte vertoont hij abnormale trekken die pas goed tot uiting komen wanneer Martin begint te transformeren.
The Fly bevatte goede aanknopingspunten voor een sequel. Het feit dat Seth's vriendin zwanger was, was een goede manier om hier op voort te borduren. Het verhaal steekt goed in elkaar en bevat de nodige spanning. Op den duur begint het op een herhalingsoefening van het origineel te lijken, maar de sfeer blijft aanwezig. Ook de acteurs vervelen niet. De climaxscènes zien er fraai uit, alleen het einde vond ik wat tegenvallen. Ondanks dit is The Fly II een geslaagde sequel.

7/10


Top
Offline Profile  
 
 
28 Jun 2009, 23:53 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Mum & Dad
Een meisje valt in handen van een gestoorde familie die haar tot hun dochter willen maken. Dit gaat gepaard met marteling en vernedering.
Deze Britse horror is best aardig te noemen. Het ontgaat de kijker volledig wat de motivatie is van de gestoorde familieleden en het geheel komt erg ongeloofwaardig over. Toch boeit het wel en dan met name de gestoordheid van ma en pa. Zij spelen erg goed. De rest van de acteurs lijkt een beetje achter de feiten aan te lopen. Het meisje speelt net niet goed genoeg om haar karakterontwikkeling waar te nemen: de aftakeling die uiteindelijk leidt tot een geweldsuitbarsting. De ontsnappingspoging op het einde laat te lang op zich wachten en het verzandt in eentonigheid. De film lijkt daarmee een opsomming te worden van scènes die moeten bewijzen hoe gestoord mams en paps wel niet zijn. Hoewel die acteurs intrigeren, hebben we dat na verloop van tijd ook wel gezien. Niettemin was de climaxscène de moeite waard.
The Texas Chain Saw Massacre, Martyrs, zijn zo maar even twee titels die me te binnen schieten waar Mum & Dad veel van weg heeft, maar bij lange na niet het niveau van bereikt. Toch is de film amusant, al is het alleen maar om de uiteindelijk pay-off.

6/10


Top
Offline Profile  
 
 
29 Jun 2009, 23:56 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
The Wicker Man
Sergeant Howie (Edward Woodward) bezoekt een eiland met een vreemde cultus onder leiding van Lord Summerisle (Christopher Lee). Daar moet hij een vermist meisje opsporen. De inwoners werken niet mee en lijken daarmee iets te verbergen...
The Wicker Man is een uitstekende horrorthriller. Continu zit je te kijken naar de spelletjes die de dorpelingen met de politieagent spelen. Vanaf het begin is duidelijk dat zij iets verbergen en dat maakt de scènes tussen de politieagent en de locals erg geslaagd. De agent is getuige van de vreemde gewoontes die de inwoners er op na houden. Het contrast tussen christendom en paganisme is de rode draad van de film en dat maakt The Wicker Man naast een occulte thriller ook een diepzinnige film. Woodward weet zijn rol als gelovige, gedreven en tevens ongeduldige wetsdienaar goed vorm te geven. Lee is creepy als vanouds en daarmee perfect voor zijn rol.
Kortom, The Wicker Man is een geweldige film over een interessant contrast met uitstekend acteerwerk.

8/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
30 Jun 2009, 00:42 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Stefan wrote:
The Wicker Man
Het contrast tussen christendom en paganisme is de rode draad van de film.


Dat schijnt in de versie van LaBute helemaal te zijn weggelaten - de kern van de film inderdaad. Ik ben er maar nooit aan begonnen - kan die remakes van al die geweldige '70s horror gewoon niet meer aanzien. Jij gaat de remake ook nog kijken, neem ik aan?

:wink:


Top
Offline Profile  
 
 
30 Jun 2009, 10:24 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Al gezien. Als onbedoelde komedie is Cage wel zeer geestig :)

HOWDITGETBURNED?!?!?!


Top
Offline Profile  
 
 
05 Jul 2009, 10:39 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
The Manson Family
Deze film neemt een kijkje bij het ontstaan van de cultus van de gestoorde Charles Manson. Hun belevenissen, trips en moordpartijen worden tot in detail uitgebeeld.
Regisseur Jim Van Bebber deed er meerdere jaren over om deze film tot stand te laten komen. Daar ligt naar mijn mening het zwakste punt van de film, namelijk de onsamenhangendheid. De prent oogt ook tamelijk amateuristisch, maar na verloop van tijd verdwijnt dat gevoel. Of went het, dat kan ook. De film draagt iets met zich wat het ontzettend onheilspellend maakt. Dit kunnen de documentaireachtige interviews zijn, die het allemaal wat authentiek doen lijken; de gedetailleerd uitgebeelde trips die de leden van de cultus beleven en de bloederige wreedheden die zijn begaan. Vooral dat laatste aspect maakt enkele scènes zeer naargeestig om naar te kijken. Het idee dat het allemaal echt is gebeurd, draagt daar waarschijnlijk aan bij.
The Manson Family oogt enerzijds amateuristisch en onsamenhangend, anderzijds heeft Van Bebber op intrigerende en schokkende wijze de belevenissen van een gestoorde cultus uitgebeeld. Daarvoor verdient hij mijn bewondering.

7/10


Top
Offline Profile  
 
 
08 Jul 2009, 13:31 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Ils (a.k.a. Them)
Een echtpaar leeft in een afgelegen landhuis. 's Nachts klinken er buiten geluiden, schijnen er lichten door het raam en moeten de man en de vrouw uiteindelijk rennen voor hun leven.
Omdat het gevaar lang buiten beeld blijft, weet de film de spanning goed vast te houden. Soundtrack komt bijna nergens aan te pas wat zeker niet stoort. Acteerwerk was goed te noemen en het onprettige einde wreef de naargeestigheid er nog eens goed in. Ils is daarmee een geweldig spannende film van begin tot eind.

8/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
11 Jul 2009, 10:59 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Dead & Buried - 1981

Zeeeeer vermakelijke horrorfilm die me soms (onbedoeld) deed gniffelen. In een slaperig stadje vinden allerlei moorden plaats en een sheriff gaat op onderzoek uit. Iedereen wordt zo'n beetje verdachte, zelfs zn vrouw! Erg leuke film maar Godskolere.....wat een print. Je krijgt een zandstorm aan grain voor je kiezen, de kleuren zijn flets, zwart is grijs.....een van de slechtste dvd's die ik heb. Hij is van Indies (die wel meer troep uitbrengen). Jammer van de print maar de film is zeer de moeite waard.

7,7


Top
Offline Profile  
 
 
13 Jul 2009, 23:48 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
The Blob
Een buitenaards slijmmonster terroriseert een vredig stadje in de Verenigde Staten. Met ieder slachtoffer groeit het beest en bereikt zo een omvangrijke grootte.
Het gaat hier om de remake uit 1988 van het origineel uit 1958. Er zaten schrikmomenten in deze film waar ik bijna van mijn stoel vloog. Het idee van een slijmmonster dat door iedere opening tevoorschijn kan komen, draagt bij aan de griezelige sfeer. Tel daarbij de uitstekende bloederige effecten op, waarbij je in detail ziet hoe mensen worden verteerd door het monster. Deze zijn griezelig goed gerealiseerd. Sommige plotwendingen kwamen erg onverwacht. In veel monsterfilms is het wel te verwachten wie en hoe mensen aan hun einde komen. Hier was het soms nog wel verrassend. De film maakte ook enkele knipogen naar eerdere horrorfilms en dat is altijd grappig om te zien.
The Blob heeft geslaagde schrikmomenten, goede effecten en leuke humor. Wat wil je nog meer als horrorfan?

8/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 332 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter