Logo

It is currently 20 May 2019, 23:41Post new topic Reply to topic  [ 70 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
  Aziatische 10 Second Reviews
22 Feb 2009, 12:08 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Een topic apart voor Aziatische films die je niet meteen in een ander topic kan plaatsen, of waarvoor je geen nieuw topic wil openen.

--------------------------------------------------------------------------

Zipang (1990) 7/10

Wow - start als een ironische ADHD-ode aan de pulpy chambara's van de jaren zeventig, om uiteindelijk via Indiana Jones en ninja's (ninja's!) naar een finale te huppelen die aan Hong Kong fantasy-cinema doet denken. De film neemt zichzelf absoluut niet serieus en is niet consistent van stijl, een mengelmoesje aan invloeden - zelfs de Wacko Jacko-scarecrow uit The Wiz speelt mee.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Last edited by tolpol on 24 Apr 2009, 14:41, edited 1 time in total.

Top
Offline Profile  
 
 
28 Feb 2009, 20:57 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
The Demon (1978) 9/10

Ken Ogata is een simpele ziel en ligt zwaar onder de sloef bij z'n dominante vrouw. Verrassing alom dus, als blijkt dat hij er een minnares op nahoudt en daar drie kinderen mee heeft. Die heeft er genoeg van dat ze daar alleen voor moet opdraaien, en dumpt ze in Ogata's piepkleine woonst om er dan vandoor te gaan, zonder een adres na te laten. Mevrouw Ogata wil de drie kwijt, en daarin worden drastische stappen genomen...

De verdere verloop van de film weet je moreel te shockeren en je tegelijk te ontroeren - heel bijzonder.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
01 Mar 2009, 12:47 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Image

Battlefield Baseball (2003)

Een lowbudget horror/martial arts/sport komedie waarin een baseball team het opneemt tegen het gevreesde, bizarre team van Gedo. Er zijn geen regels en er wordt gespeeld tot aan de dood. Totale onzin en nogal rommelig maar als je niet al te nuchter bent is het op momenten wel erg geinig. Shaolin Soccer meets Versus of zo.

7/10


Top
Offline Profile  
 
 
12 Mar 2009, 17:04 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Twenty-Four Eyes - Keisuke Kinoshita - 1954

Deze MoC lag al een tijdje (ahum...enkele jaren) stof te vergaren. Helaas niet mijn soort film. Het verhaal gaat over een moderne schoollerares die in een traditioneel dorpje les gaat geven. Ze krijgt een band met de 12 kinderen en die blijft ze ook volgen de rest van hun leven. Dan dient de oorlog zich aan en zal het leven nooit meer hetzelfde zijn.

Voor mij een typische timerkijker. 156 lange minuten. Net als met de films van Ozu, vind ik het maar traag en weinig boeiend. Ik snap de boodschap en de film is natuurlijk niet slecht, echter niet het soort verhaal waar ik warm voor loop. Het verhaal is behoorlijk zoet en eigenlijk kun je wel een beetje invullen wat er allemaal komen gaat. Het vertelt wel een stukje Japanse geschiedenis en ik denk dat dat een grote reden is waarom deze film in Japan zo populair is. Je kan goed zien dat de film oud is met zn vele krasjes en kraakjes. De uitgave is verder kaal, geen extra's op de disk behalve een fotogallerij.....spannend!!

6,5


Top
Offline Profile  
 
 
12 Mar 2009, 17:39 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 102
Location: landgraaf
Mocht je de film van de hand willen doen, laat het maar weten :D

_________________
"You're fired Chinaski"


Top
Offline Profile  
 
 
12 Mar 2009, 17:42 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
takeshi wrote:
Mocht je de film van de hand willen doen, laat het maar weten :D


Ik houd hem toch maar :D Misschien over een aantal jaren nog eens kijken, wellicht ben ik er dan beter voor in de stemming.


Top
Offline Profile  
 
 
17 Mar 2009, 12:43 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Survive Style 5+ (2004) 7/10

Eindelijk 'ns opgezet - vijf verhaaltjes met verhaallijnen die elkaar soms kruisen, al gebeurt dat met weinig elegantie - voelt als een stel losse ideeën die achteraf pas tot een geheel verwerkt werden. Heel kleurrijk en richt zich overduidelijk op de Westerse markt - vaak vond ik het ietwat te geforceerd 'hip'. Het verhaaltje rond Tadanobu Asano en zijn steeds weerkerende echtgenote is leuk - elke avond opnieuw slaat hij haar de kop in, om haar achteraf diep in de bossen te begraven - en elke avond opnieuw staat ze hem bij thuiskomst furieus weer op te wachten. Vinnie Jones is de rode draad als een huurmoordenaar - "What's your function in life?"

Sukeban Boy (2006) 6/10

Manga-adaptatie van de Machine Girl-regisseur. Begint sterk met een heel geslaagde stijl-imitatie van de jaren zeventig-films, maar wordt dan al snel een vlak geschoten no budget cheese-fest. Sukeban Boy als een androgyne etterbak die als leerlinge op een meisjesschool belandt en er krijgt af te rekenen met gillende girl gangs. Veel bloot, bloed en waanzin, maar de flauwekul begint na een tijdje toch te vervelen - zelfs met zestig minuten duurt hij geen minuut te kort.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
27 Mar 2009, 18:19 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
The Machine Girl

Over the top vermaak met veel slachtwerk en bloedfontijnen. Zelden zoveel goofs gespot als in deze film. Linkerarm afgehakt, volgende shot de rechter, wonden die bijna loslaten, vuisten die gezichten niet raken en nog meer van dat werk. Er zit bijna geen kleur in de film, het oogt allemaal erg flets. Jammer eigenlijk...vraag me af waarom al het kleur uit de film geflitert moet zijn. Bij dit soort films moet je alle logica maar overboord zetten. De gore vind ik dan ook totaal niet schokkend, eerder grappig. Leuke verstand op nul film.

7,4


Top
Offline Profile  
 
 
28 Mar 2009, 21:33 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Dorm (2006) 7/10

Een jongetje wordt door z'n ouders naar de kostschool gestuurd. Daar hebben de leerlingen de gewoonte na zonsondergang spookverhaaltjes te vertellen en elkaar zo de stuipen op het lijf te jagen.

Devil's Backbone à la Mekong - een mooi geschoten Thaise coming-of-age film in een horrorkleedje. Ondanks de typische Aziatische geesten met onverwerkte verledens, weet hij toch de meeste clichees te ontspringen met een paar leuk gevonden scenes, zoals de onverwachte wending wanneer de school naar een openluchtvoorstelling van Mr. Vampire zit te kijken. Lijkt me overigens ook de enige reden waarom de film zich in de vroege jaren tachtig afspeelt.

Best een sfeervolle film - duurt alleen wat te lang, met een einde dat zich echt wel teveel tijd veroorlooft. De regisseur lijkt trouwens een obsessie te hebben voor plassende jongetjes - er wordt nogal wat afgezeikt in de film.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
01 Apr 2009, 22:36 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Demon Spies (1974) 6/10

Nadat ze gedurende hun ganse jeugd in afzondering een harde ninja-achtige leerschool hebben doorlopen, zijn de demon spies klaar voor actie. Ze worden ingezet door het shogunaat om vanachter de schermen de vuile klusjes op te knappen.

Exploitation chambara - gebaseerd op een manga van de auteur van Lady Snowblood, Hanzo en Lone Wolf & Cub, is het helaas eentje die zeker niet aan die andere verfilmingen kan tippen. Op enkele momenten na mist hij de mooie visuele stijl, de acteurs mankeren presence en hun karakters blijven sowieso te vlak en slecht uitgewerkt.

Toch valt er wat schamel amusement te rapen in de sporadische bloedfonteinen en strippende hoertjes. Naar het einde toe besteedt men eindelijk wat aandacht aan dramatische ontwikkeling, wat zo nog voor een sterk laatste kwartier zorgt.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
27 Apr 2009, 14:37 

Joined: 2006
Posts: 238
Machine Girl (2008)

Zeer goed alcotainment. Voortdurend over the top en nergens te lang bij stilstaan. Had wel wat meer kleur in gemogen, dacht eerst dat er wat scheelde aan de tv waar ik hem op zag.


Top
Offline Profile  
 
 
14 Jun 2009, 23:06 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Tokyo Gore Police (a.k.a. Tôkyô zankoku keisatsu)
In toekomstig Japan jaagt de politie op de zogehete ingenieurs. Deze muterende moordmachines dienen zo efficiënt mogelijk uitgeschakeld te worden. Maak je borst maar nat voor een stevige portie gore.
En dat is een van de weinige dingen waar de film in slaagt. De bloederigheden zijn zo over de top dat het gewoon weer geweldig wordt. Een verhaal is er niet, sterk acteerwerk en solide regie evenmin. Toch hebben de makers me constant weten te verrassen met nog meer groteske en bizarre taferelen. Van gemuteerde slachtpenissen tot aan het lichaam vastgegroeide kettingzagen; je kan het zo gek niet bedenken of het zit er in. Dat maakt de film een aangename kijkervaring. Minpuntje is dan weer de iets te lange speelduur.
Tokyo Gore Police is enkel weggelegd voor de gore hounds, want verder heeft hij weinig te bieden.

6/10

Image Image


Top
Offline Profile  
 
 
28 Jul 2009, 15:06 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Shogun's Sadism (a.k.a. Tokugawa onna keibatsu-emaki: Ushi-zaki no kei; The Joy of Torture 2: Oxen Split Torturing)
De film speelt zich af in middeleeuws Japan waar het shogunaat een meedogenloze jacht heeft geopend op de christenen. Iedereen die levend in handen valt van de sadistische heerser, staat een gruwelijk lot te wachten. De film bevat twee verhalen, want na ellenlange wrede martelpraktijken volgt een verhaal waarin navenante dingen gebeuren.
Deze film ging op sommige momenten te ver voor mij. Een meisje van twaalf wiens ogen worden uitgebrand met een gloeiende pook, was voor mij teveel. Zo waren er nog een aantal taferelen waar ik absoluut geen plezier aan kon beleven. Toch bewonder ik de filmmakers voor het nare gevoel dat ze bij me hebben afgeleverd. De effecten zien er ontzettend realistisch uit en het acteren is redelijk te doen. De film bevat nauwelijks verhaal en gaat voornamelijk om torture en rape. Het is dat tomeloze sadisme dat hem voor mij de das omdoet. Het gaat maar door en lijkt nergens op te houden. De makers zijn er in ieder geval in geslaagd mij even stil te krijgen.
Als horrorfan ben je uit nieuwsgierigheid constant op zoek naar grenzen. Soms denk je die bereikt te hebben. Wat mij betreft is dat hier het geval.

Image Image

_________________
Zombies don't run. We exist because running zombies don't.


Top
Offline Profile  
 
 
29 Jul 2009, 19:27 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Suicide Club (a.k.a. Jisatsu sâkuru, Suicide Circle)
Een golf van zelfmoordende tieners overspoelt Japan. De politie probeert het te onderzoeken en stuit daarbij op nog meer bizarre taferelen.
Deze Japanse film kent enkele huiveringwekkende, memorabele scènes van groepen tieners die lachend hun dood tegemoet gaan. Nergens wordt echt duidelijk waarom het gaande is en de film bevat vele bizarre stukken, waardoor je als kijker des te meer verward wordt. Ikzelf begreep sommige stukken totaal niet en deze vaagheid is wel kenmerkend voor sommige Japanse films. Dat er een diepere laag inzit, was me duidelijk, maar voor de gemiddelde kijker zal deze ‘te diep’ zitten. Op het bizarre aspect na, is Suicide Club een originele, verrassende en bij vlagen griezelige film geworden. Liefhebbers van extreme Japanse cinema komen hier zeker aan hun trekken.

7/10

Image Image

_________________
Zombies don't run. We exist because running zombies don't.


Top
Offline Profile  
 
 
09 Aug 2009, 01:33 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Picture of a Nymph (1988) 6,5/10

Een Chinese Ghost Story-cloon van en met Wu Ma, die ook hier weer een ouwe ghostbuster speelt, terwijl Joey Wong opnieuw als geest gevangen zit in de onderwereld en de hoofdfiguur het hoofd op hol doet slaan. Dat is ditmaal Lawrence Ng als een boedhistisch student wiens huis in de fik wordt gestoken door Wu's geadopteerde zoon Yuen Biao. En zo.

Nadruk ligt vooral op de minder interessante - want weinig overtuigende - romantische verhaallijn, maar de actiescènes zijn erg leuk en zorgen voor mooi geschoten spektakel - jammer alleen dat ze maar zelden opduiken. Van Chinese Ghost Story worden zelfs de muzikale intermezzo's gepikt.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
16 Aug 2009, 19:56 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 313
Location: Roosendaal
Grotesque (a.k.a. Gurotesuku)
Een gestoorde vent ontvoert een stelletje en martelt er op los. Verder zit er totaal geen verhaal in deze torture porn no-brainer. De film gaat qua expliciete bloederigheden behoorlijk ver. Genitaliën worden verminkt en de killer houdt er zieke seksuele fantasieën op na. De film heeft ontzettend veel weg van Saw en Hostel en lijkt op sommige punten direct kopieerwerk. Het verhaal, de uitdieping van personages is bij de laatstgenoemden nog meesterlijk te noemen, vergeleken met deze bagger. Hoe wreed het ook allemaal mag zijn, echt aangrijpend is het niet. De makers zijn zo ongegeneerd voor effectbejag gegaan, dat ze de belangrijke dingen uit het oog zijn verloren. Het uiterlijk van de film is goed verzorgd, maar kan enkel de diehard torture porn-fanaat tevreden stellen. Niet voor mij weggelegd dus.

3/10

Image Image

_________________
Zombies don't run. We exist because running zombies don't.


Top
Offline Profile  
 
 
27 Aug 2009, 09:44 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
P (2006) 5/10

Dau leeft samen met oma ergens op 't platteland aan de Cambodiaanse grens. Oma wordt ziek en heeft medicatie nodig, waarna Dau naar Bangkok trekt, op zoek naar geld en er werk vindt in de gogo-bar, maar niet voordat oma haar de kneepjes leerde van that old Khmer black magic.

Glad en onpersoonlijk gefilmd, matig geacteerd en een slecht geschreven script. Laatste halfuur verandert hij in een makke vampira-film, om over te gaan in een orientaalse Exorcist-cloon, inclusief een gogo-versie van Father Karras. Probeert er wel de Thaise drugsproblematiek in te verwerken, maar veel stelt het niet voor.

Enigszins interessant als je affiniteit hebt met Thailand, maar regie en script zijn van een Britse expat, dus heeft uiteindelijk weinig authenticiteit. Daarom soms verrassend racistisch - appelleert aan de Thaise anti-Cambodiaanse gevoelens door te doen uitschijnen dat alle Khmer aan zwarte magie doen, en als Dau haar klanten begint te vermoorden praat ze het goed met 'ze zijn niet onschuldig, en trouwens, 't zijn maar westerlingen'.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
30 Aug 2009, 12:57 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Magic Cop (1990) 7/10

Lam Ching Ying trekt z'n beste wenkbrauwen aan en speelt weer z'n gewoonlijke taoistische ghostbuster, alleen heeft hij ditmaal een politiebadge op zak. Zijn hulp wordt ingeroepen als de Hong Kong politie krijgt af te rekenen met een stel Terminator-achtige zombies die met lege ogen door winkelruiten stappen en politieagenten losjes opzij meppen.

Veel actie en waanzinnige magie, tussen momenten van vrij genietbare flauwekul met Lam als plattelandsagent in de grote stad, waar z'n nichtje het hof wordt gemaakt door de vrouwenzot die hij als politiepartner krijgt toegewezen.

Zou 'm waarschijnlijk hoger gewaardeerd hebben, moest de ondertiteling van de HK-dvd niet in Chinglish van de ergste soort zijn - soms kan je de gesprekken maar moeilijk volgen. Maar dan steekt Lam weer een brullende zombie in de fik.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
20 Sep 2009, 23:09 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Jail House Eros (1990) 5/10

Veelbelovende titel maar blijkt een tamme Women In Prison-film waarin ondanks een onaflatende serie aan catfights en douchescenes slechts een halve tiet en een paar blote billen te zien zijn. Veel flauwe humor en hysterische onzin, maar in het laatste halfuur wordt het leuker wanneer door een mislukte geestuitdrijving een vampier in de vrouwengevangenis belandt. Amy Yip speelt een bijrol.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
27 Sep 2009, 23:27 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Mad Mission 3 - Our Man from Bond Street (1984) 5/10

Dat ik nog plezier had aan de eerste twee delen had waarschijnlijk vooral met videotheek nostalgie te maken, want deze zag ik nooit eerder en de lol is er meteen vanaf. Ontzettend flauwe 007-knipogen - inclusief een zielige Richard Kiel cameo - met op goed geluk een streepje Mad Max 2. De actiescenes zijn ook een stuk minder leuk - in plaats van de waanzinnige stunts en setpieces uit de vorige films draaien ze hier veeleer rond slechte sfx. Meh. De Mad Max-scene is wel opwindend en toch één keer kunnen lachen. Misschien zelfs twee.

Evil Dead Trap (1988) 9/10

Stijlvol en inventief camerawerk in een bizarre splatter slasher - of zoiets - wanneer een Japanse televisieploeg die een laatavond programma over onopgeloste mysteries maakt, naar een verlaten Amerikaanse legerbasis wordt gelokt door de aanwijzigingen op de snuffvideo die ze opgestuurd kregen. Smerige Guinea Pig-gore en een verhaal dat alsmaar surreëler wordt om te eindigen als een nachtmerrieachtige mindfuck met een Carpenter/Goblin-soundtrack die door de industriële vleesmolen wordt gedraaid.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
10 Oct 2009, 01:16 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Connected (2008) 6/10

Hong Kong remake van Cellular, waarin een snullige Louis Koo telefoon krijgt van een ontvoerde dame die hem om hulp vraagt. Gladde actiefilm met veel suspense en melodrama die ik waarschijnlijk vooral kon smaken om z'n HK-setting, want eigenlijk is 't niet beter dan een zoveelste platte Hollywoodfilm. De acties van het hoofdpersonage zijn veelal volslagen ongeloofwaardig - en dan zit je als film wel met een probleem.

Opvallend trouwens hoe er de laatste jaren meer en meer Mandarijns wordt gesproken in HK-producties - de belaagde dame is een Chinese inwijkelinge. En al even opvallend is dat de booswichten een internationaal allegaartje zijn, die Engels praten met mekaar. Sign of the times.

Een spectaculaire autoachtervolging is het hoogtepunt, en 't is zeker een amusante zit, maar verder niks speciaals. Wel speciaal is het product placement - je wordt om de oren geslagen met Motorola, Mitsubishi, Apple, Panasonic, ga zo maar door. En de luchthaven van Hong Kong blijkt in de finale met een gigantisch veiligheidsprobleem te zitten als een halfuur lang heen en weer wordt gemept en geschoten zonder dat er een haan naar kraait. Ook speciaal.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
11 Oct 2009, 22:35 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
House of Fury (2005) 6/10

Een poppy pulp-actiefilm waarin Anthony Wong als een soort ex-geheim agent af te rekenen krijgt met een wraaklustige Michael Wong en gelukkig op de kung fu van z'n twee kinderen kan rekenen. Is allemaal licht en makkelijk verteerbaar bedoeld, dus voelt een beetje onzinnig om erover te klagen, maar is wel echt flauwe hap-slik-weg kost.

Leuk om Wu Ma nog 'ns te zien opduiken in een bijrol en die mag als CGI-figuurtje over de daken van de Hong Kongse wolkenkrabbers huppelen alsof het een bamboewoud is, terwijl Michael Wong's acteertalent uitstekend benut wordt door hem verlamd in een rolstoel te plaatsen. Gillian Chung speelt Anthony Wong's dochter en ooit vond ik haar brede grijns nog charmant, ondertussen begin ik hem alsmaar meer angstaanjagend te vinden. Was onder de indruk van Josie Ho als een assassin - straffe madam die aan de girls-with-guns van weleer doet denken.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
20 Oct 2009, 21:40 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
The Last Blood (1991) 9/10

Bij aanvang komt er een tekst voorbij die het over de golfoorlog heeft en de toenemende dreiging van terroristische aanslagen, waarna we met de Dalai Lama op een vliegtuig naar Singapore kruipen samen met kleine triad Andy Lau en z'n vriendinnetje. Daar worden ze opgewacht door een bende Japanse huurlingen die uit zijn op de "honderdduizend miljoen dollar" die China heeft uitgeloofd voor de moord op het gedalaaide. Wat die openingstekst hiermee te maken heeft is me niet duidelijk.

Manische actie-comedy - zelfs naar HK-maatstaven is de actie compleet waanzinnig, terwijl het zelfbewust idiote script ook slim genoeg in mekaar zit om het tempo er voortdurend in te houden. Vreemd dat deze zo betrekkelijk weinig bekend is, want heb me er ontzettend goed mee geamuseerd. De Britse VHS-release kreeg indertijd "Hard Boiled 2" als misleidende titel - waarschijnlijk vanwege de finale shoot-out in het ziekenhuis. Dikke aanrader - merci voor de tip, Matt.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
21 Oct 2009, 10:49 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1477
Location: Kortrijk
tolpol wrote:
The Last Blood (1991) 9/10

Bij aanvang komt er een tekst voorbij die het over de golfoorlog heeft en de toenemende dreiging van terroristische aanslagen, waarna we met de Dalai Lama op een vliegtuig naar Singapore kruipen samen met kleine triad Andy Lau en z'n vriendinnetje. Daar worden ze opgewacht door een bende Japanse huurlingen die uit zijn op de "honderdduizend miljoen dollar" die China heeft uitgeloofd voor de moord op het gedalaaide. Wat die openingstekst hiermee te maken heeft is me niet duidelijk.

Manische actie-comedy - zelfs naar HK-maatstaven is de actie compleet waanzinnig, terwijl het zelfbewust idiote script ook slim genoeg in mekaar zit om het tempo er voortdurend in te houden. Vreemd dat deze zo betrekkelijk weinig bekend is, want heb me er ontzettend goed mee geamuseerd. De Britse VHS-release kreeg indertijd "Hard Boiled 2" als misleidende titel - waarschijnlijk vanwege de finale shoot-out in het ziekenhuis. Dikke aanrader - merci voor de tip, Matt.


blij dat je deze verborgen / vergeten parel wist te smaken ;-)

_________________
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/warp232


Top
Offline Profile  
 
 
08 Nov 2009, 21:45 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
High Risk (1995) 8/10

Jackie Cheung als een filmster met een geheim - hij doet z'n stunts niet zelf, maar gebruikt ex-politieman Jet Li als stand-in. Samen komen ze terecht op een receptie in het penthouse van een luxehotel, en daar blijkt een bende criminelen uit te zijn op de tentoongestelde juwelen.

Onbeschaamde Die Hard-rip off van veelfilmer Wong Jing waarin Cheung's personage als vrouwenzot met een drankprobleem en eigen stunt team overduidelijk gebaseerd is op Jackie Chan, terwijl hij zich in de actiescenes ontpopt tot een Bruce Lee-cloon. Flink wat actie, al is het toch een tijdje wachten tot Jet Li uitpakt met z'n moves. Heel amusante over-the-top actiefilm waarbij niet op één explosie meer of minder gekeken wordt.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 70 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter