Logo

It is currently 19 Apr 2019, 21:15Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
  Kroniek van de Vlaamse film
29 Mar 2007, 21:38 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
(in dit topic alles over onderstaande of andere Vlaamse films)

Ik weet niets van de Vlaamse film, maar heb recentelijk De man die zijn haar kort liet knippen (1965) van André Delvaux gekocht en gezien, na lang geleden - in tijden dat ik nog wel eens een boek las - met veel plezier het gelijknamige boek van Johan Daisne te hebben gelezen.

Image

Debuutfilm van André Delvaux en meteen één van de klassiekers van de Vlaamse magisch-realistische film, leert mij de DVD-hoes. Hoofdpersonage is de advocaat Govert Miereveld die les geeft aan een meisjesschool in een provinciestad. Hij koestert een geheime platonische liefde voor zijn leerling Fran, die hem in een neerwaartse spiraal van mentale ontreddering stort. Miereveld eindigt in het gekkenhuis waar hij zich het hoofd breekt over de vraag of hij al dan niet zijn geliefde heeft omgebracht.

In het boek weten we vanaf het begin dat Govert Miereveld in het gekkenhuis zit en de gebeurtenissen zich allemaal in zijn eigen gedachtewereld afspelen. In de film wordt deze informatie weggelaten, wat me wel een verstandige keuze leek. Het is nogal traag allemaal, maar toen ik er eenmaal in zat, is het wel een aangename, bijna meditative ervaring. Ik zat er in een soort trance naar te kijken. Ik vind deze film nogal moeilijk te plaatsen, daar mijn kennis over de Vlaamse film of het magisch-realisme nogal gebrekkig is. Ik heb in elk geval weinig vergelijkbaars gezien. Ik kan me wel voorstellen dat sommigen dit pretentieuze nonsens vinden. Dat was in elk geval de overheersende mening van de Belgische kritiek, waar de film al snel de alternatieve titel kreeg "De man die zijn film niet kon knippen." Maar toen Godard en enkele Franse critici zich lovend over de film uitlieten, was het ineens een meesterwerk. Hun mening stond in die tijd gelijk aan een pauselijke bul.

Image

Recente DVD-besprekingen door Engelstaligen zijn helemaal het spoor bijster. De film is "Lolita-esq" (Nabokov's Lolita is tien jaar later verschenen dan het boek van Daisne) en wordt de term "magic-realism" hier en daar wel opgepikt, maar is dusdanig onbekend buiten de Benelux dat het een "surrealistische" film wordt genoemd. Zo zou ik deze film niet willen omschrijven. Maar goed, er is dus het nodige zendingswerk te doen als het om deze film gaat.

De DVD-uitgave van het Belgisch filmarchief bevat twee lange documentaires over regisseur Delvaux en de positie van de Vlaamse cinema. Co-producent is Canvas, dus deze documenten zullen waarschijnlijk recentelijk ook op TV zijn uitgezonden. Verhelderende extras die ik in dit geval ook wle nodig had. Hoe vager de film, hoe harder ik ze nodig heb.

De film zelf is interessant, maar de DVD-uitgave in deze reeks van de Kroniek van de Vlaamse film 1955-1990 is zo goed (echt één van de beste releases die ik in tijden gezien heb), dat de andere titels wellicht ook het aanschaffen waard zijn.

Of niet natuurlijk.

Tips of aanvullingen zijn welkom, of andere meningen over deze of andere Vlaamse films. U kunt mij bijvoorbeeld ook nog waarschuwen mij beter met andere zaken bezig te houden en uit de buurt te blijven van willekeurig elke Vlaamse film.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
29 Mar 2007, 22:15 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Heb de hele kroniek in huis maar nog lang niet alles gezien. De DVD uitgaves zijn in ieder geval zeer goed verzorgd, petje af!

Wat ik tot nu toe gezien heb beviel me uitstekend.

Uit het archief:

Brussels By Night (Marc Didden, 1983) ****

Crazy Love (Dominique Deruddere, 1987) ****1/2

De Komst van Joachim Stiller (Harry Kümel, 1976) ****1/2

Louisa, een woord van liefde (Collet & Drouot, 1972) ****
L'etreinte (Collet & Drouot, 1968) ****
Mooie double-bill van het (destijds) omstreden vlaamse regisseursduo Collet & Drouot. Louisa is een romantisch kostuumdrama en daar loop ik normaal niet zo warm voor maar deze is toch wel bijzonder fijn. Willeke van Ammelrooy stort zich hier in een ménage à trois vlak voor de eerste wereldoorlog. (ze zag er zeer appetijtelijk uit in de jaren 70.)

L'etreinte is een bonusfilm op de Louisa DVD maar is minstens zo vermakelijk. deze film laat de romantiek voor wat het is, hier draait het puur om de obsessie voor sex en doet qua sfeer een beetje denken aan het betere werk van Jess Franco, incl. psychedelische soundtrack en zeer wulpse schoonheden. Voor herhaling vatbaar.

De documentaire over Collet & Drouot is ook een genot om naar te kijken.

Malpertuis (Harry Kümel, 1973) ****
Heb de Franse versie van de film een tijd geleden gezien via een Franse Orson Welles box zonder subs, had geen idee waar het over ging maar zat wel van begin to eind aan de buis gekluisterd. Moet de kroniek dvd nog eens onder de loep nemen, zowel de Engelse als de Franse versie staat er op en een hele berg extra's.


Top
Offline Profile  
 
 
29 Mar 2007, 23:01 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Je hebt de hele reeks?!

Ik denk dat ik Malpertuis nu toch maar snel 's ga bekijken. Staat al tijden op mijn to-see list.

Crazy Love heb ik al op de uitgave van Mondo Macabro. Goede film.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
29 Mar 2007, 23:14 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Heb de meeste destijds via de site van het Belgisch Filmarchief gekocht:
http://www.ledoux.be/nl/index.htm

Op moment zijn ze bij www.azur.be heel schappelijk geprijsd.


Top
Offline Profile  
 
 
29 Mar 2007, 23:52 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
jim2873 wrote:
Heb de hele kroniek in huis maar nog lang niet alles gezien.


M'n herinneringen zijn erg vaag aan het merendeel van de films die je dan nog te wachten staan, maar volgens mij heb je 't beste wel gehad.

Meeuwen sterven in de Haven heb ik nooit gezien, naar 't schijnt is dat een sterke film.

De Witte van Sichem heb ik in 1980 in de cinema gezien, en een paar jaar later nog 'ns een keertje op TV, en 't is een oervlaams drama naar een oervlaams boek. Als kind vond ik 't wel wat hebben, de Witte met z'n kattekwaad, maar daarna viel hij me toch zwaar tegen, dacht ik. Kneuterig.

Mira staat in Vlaanderen vooral bekend als de film met de aangebrande scène waarin met wat verbeelding de borsten van een in het water stoeiende Willeke Van Ammelrooy te zien waren. Voor katholiek Vlaanderen was dat behoorlijk heavy shit in '71. Ik zag 'm eens op TV ergens midden jaren tachtig en eerlijkgezegd herinner me daarvan enkel de teleurstelling om de ophefmakende scène. Meende dat het allemaal nogal kneuterig was, 't is immers naar een boek van Stijn Streuvels. Met een vroege jaren zeventig draai eraan gegeven. Vrije liefde. Man. Tsk - bende hippies.

Van Verbrande Brug herinner ik me nog minder - denk dat het een drama was met een zware sociale toets. Eerlijkgezegd weet ik het niet meer zo goed, is al heel lang geleden. Ik sluit m'n ogen en ik zie een snor. Arbeidersprotest. Een café. Sanseverias voor het raam. Was er niet van onder de indruk. Was wel nog erg jong.

De Loteling - weeral vage herinneringen waarin vooral het woordje kneuterig naar boven komt. Jan Decleir is een boer die door een soort loterijspel ingelijfd wordt bij de troepen van Napoleon - maar er zit een ongewone draai aan. Rijk versus arm. Enzo. Tot zover mijn geheugen. Volgens mij was er ook een tiet in te zien. Nogal een hysterisch drama, dacht ik. Misschien. Alleszins gedraaid in Historisch Openluchtmuseum Bokrijk. Help. De invasie van de streekromanverfilmingen.

Hoop dat je er wat aan hebt :wink:

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
30 Mar 2007, 12:46 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 642
Location: Den Haag
Heb Meeuwen sterven in de haven een tijd terug op tv gezien en die vond ik zeer de moeite waard. Van De komst van Joachim Stiller heb ik onlangs de dvd gezien - ook een zeer boeiende film. Deze dvd schijnt echter niet te vergelijken te zijn met de andere dvd's in de serie - vanwege rechtenkwesties (o.i.d.) is er geen bonusdisc gemaakt. Wat jammer is want ik begreep dat er een versie van drie uur heeft bestaan die verloren is gegaan. De film op de dvd is (om en nabij) twee uur.

_________________
Collectie | Geziene films


Top
Offline Profile  
 
 
03 Apr 2007, 23:14 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 82
Location: Brussels
Prachtige uitgaves met enkele uitstekende films; vooral het werk van Harry Kümel is fascinerend.

Brussels by Night - 3,75/5 (openingsshot is fantastisch)
De komst van Joachim Stiller - 4/5
De loteling - 3/5
Malpertuis (2 dvd's) - 4,5/5
Meeuwen sterven in de haven - 3/5
Mira - 3,5/5


Top
Offline Profile  
 
 
04 Apr 2007, 22:35 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Die uitgaves zijn zo goed (en de meeste films in de reeks ook, begrijp ik) dat ik ze uiteindelijk allemaal wel zal aanschaffen.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
05 Apr 2007, 23:01 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
tolpol wrote:
Van Verbrande Brug herinner ik me nog minder - denk dat het een drama was met een zware sociale toets. Eerlijkgezegd weet ik het niet meer zo goed, is al heel lang geleden. Ik sluit m'n ogen en ik zie een snor. Arbeidersprotest. Een café. Sanseverias voor het raam. Was er niet van onder de indruk. Was wel nog erg jong.


Verbrande Brug (1975) net gezien en behoort zeker niet tot het beste van de kroniek maar vond hem toch heel aardig. De snor behoort toe aan Jan Decleir en runt inderdaad een café. Een arbeidersprotest is er niet echt al is Verbrande Brug wel een arbeidersstadje en gaat het economisch niet al te welvarend. Sanseverias kan ik me even niet herinneren maar het zou best kunnen. De film is vooral een sfeerplaatje met veel gemopper, gevloek en gezever, wel vaak met een knipoog. Ik denk dat het woord 'klote' ongeveer iedere minuut langs komt. Er is wel een plot over een oude liefde die komt opduiken en de emoties doet oplaaien maar het is niet echt waar de film puur om draait. Decleir's vrouw wordt gespeeld door Doris Arden en acteert niet al te best maar het is haar vergeven want ze ziet ze er wel verdomd goed uit. Ben er nog steeds een beetje ondersteboven van. Johnny kraaykamp en Rita Corita worden ook nog gesignaleerd in kleine bijrolletjes. Nog een leuk detail: de openingsscene waarin Decleir op zijn gemak wakker wordt met een sigaretje is schijnbaar geinspireerd door de vergelijkbare opening in John Huston's Fat City. Toch leuk. Een zeven.


Top
Offline Profile  
 
 
06 Apr 2007, 10:11 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Dat klinkt al beter. Je moet ook niet teveel rekening houden met m'n commentaren over de films, maar dat zal wel al duidelijk geweest zijn.

Is een twintigtal jaar geleden dat ik de films nog zag, en heb lichte trauma's overgehouden aan Vlaamsche produkties. Gaan in m'n herinnering veelal over boeren die op een akker hun gebalde vuisten naar de lucht schudden en "godverdegodverdoeme!" roepen.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
06 Apr 2007, 10:30 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
tolpol wrote:
Dat klinkt al beter. Je moet ook niet teveel rekening houden met m'n commentaren over de films, maar dat zal wel al duidelijk geweest zijn.

Is een twintigtal jaar geleden dat ik de films nog zag, en heb lichte trauma's overgehouden aan Vlaamsche produkties. Gaan in m'n herinnering veelal over boeren die op een akker hun gebalde vuisten naar de lucht schudden en "godverderdegodverdoeme!" roepen.


De regisseur heeft het daar nog even over in de documentaire en leek ook wat lichte trauma's te hebben. Hij wilde juist iets anders maken dan die typische Vlaamse boerendrama's. Zou hem zeker nog eens kijken als je de kans krijgt.


Top
Offline Profile  
 
 
06 Apr 2007, 11:13 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Allez, nog wat willekeurige plaatjes uit Verbrande brug.

Image

Image

Image


Top
Offline Profile  
 
 
06 Apr 2007, 11:31 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Beetje achtergrond info is altijd leuk. De Duitse Doris Arden was eind Jaren 60, begin Jaren 70 een soft-porno ster en speelde in films met klinkende titels als:

Graf Porno bläst zum Zapfenstreich
Dr. Fummel und seine Gespielinnen
Die Klosterschülerinnen
Die ungen Ausreißerinnen - Sex-Abenteuer deutscher Mädchen in aller Welt
Krankenschwestern-Report

Ze had ook nog een rolletje in Carmen Baby van Radley Metzger

Haar wat twijfelachtige acteerwerk in Verbrande Brug is trouwens voor een groot deel te wijten aan de matige na-synchronisatie. Heb er alle vertrouwen in dat ze de sterren van de hemel acteert in haar Duitse films ;)


Top
Offline Profile  
 
 
08 Apr 2007, 19:40 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Jezus, die Doris Arden ziet er uit alsof ze er tijdens de productie 100 gram heroïne door heen heeft gejast. Of is ze ziek op die screenshots?

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
08 Apr 2007, 19:46 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
tolpol wrote:

Is een twintigtal jaar geleden dat ik de films nog zag, en heb lichte trauma's overgehouden aan Vlaamsche produkties. Gaan in m'n herinnering veelal over boeren die op een akker hun gebalde vuisten naar de lucht schudden en "godverdegodverdoeme!" roepen.


Ik worstel ook nog af en toe met trauma's over de Nederlandse film. Ik las ergens ooit de omschrijving: " Nederlandse films zitten vol met helden op zwartgemoffelde fietsen die altijd op weg zijn naar één of ander verzetsklusje." Dat komt wel overeen met het beeld wat ik heb uit mijn jeugd. Sindsdien is er gelukkig nog wel het een en ander aan leuks gemaakt.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
09 May 2007, 19:52 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Brussels by Night (Marc Didden - 1983), 9/10

Dees eindelijk maar 's bekeken. De muziek van Raymond van het Groenewoud altijd erg goed getrokken, ik houd van Brussel (halve zomers daar doorgebracht als kind) en ik houd wel van die sombere en compromisloze films die de zelfkant van het bestaan verbeelden. Een Brusselse film gemaakt door mensen die van de stad houden, met al zijn gebreken. Wellicht niet voor ieders smaak, maar ik kan hier erg van genieten.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
07 Jun 2007, 11:33 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1477
Location: Kortrijk
gisteren het eerste half uur gezien van Meeuwen sterven in de haven.

tot nu toe een erg aangename verrassing, ik kijk er alvast naar uit (vanavond, morgen) om de film verder te bekijken. tot nu toe vielen vooral de puike fotografie en de erg mooie soundtrack op

_________________
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/warp232


Top
Offline Profile  
 
 
26 Jun 2007, 13:16 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
tolpol wrote:
De Witte van Sichem heb ik in 1980 in de cinema gezien, en een paar jaar later nog 'ns een keertje op TV, en 't is een oervlaams drama naar een oervlaams boek. Als kind vond ik 't wel wat hebben, de Witte met z'n kattekwaad, maar daarna viel hij me toch zwaar tegen, dacht ik. Kneuterig.


Heb de boerendrama's eens onder handen genomen en die vielen me toch wat tegen. In het geval van De Witte van Sichem is kneuterig inderdaad een aardig treffende beschrijving. Die witkop was af en toe nog wel grappig maar vond het al vrij snel saai worden. **1/2

tolpol wrote:
De Loteling - weeral vage herinneringen waarin vooral het woordje kneuterig naar boven komt. Jan Decleir is een boer die door een soort loterijspel ingelijfd wordt bij de troepen van Napoleon - maar er zit een ongewone draai aan. Rijk versus arm. Enzo. Tot zover mijn geheugen. Volgens mij was er ook een tiet in te zien. Nogal een hysterisch drama, dacht ik. Misschien. Alleszins gedraaid in Historisch Openluchtmuseum Bokrijk. Help. De invasie van de streekromanverfilmingen.


De Loteling vond ik vooral in het begin erg kneuterig. In de tweede helft begon het wel interessanter te worden met hier en daar heel aardig camerawerk maar echt indrukwekkend wordt het nooit. Heb 4 tieten geteld. ***


Top
Offline Profile  
 
 
26 Jun 2007, 14:19 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1477
Location: Kortrijk
onlangs een paar Vlaamse klassiekers gezien
gaande van redelijk (De man die ...) over goed (verbrande brug) tot echt knap (meeuwen sterven...)

van Meeuwen sterven in de haven was ik echt onder de indruk. goed acteerwerk, erg knappe fotografie, een soundtrack die in je geheugen blijft hangen


Top
Offline Profile  
 
 
14 Aug 2007, 17:53 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
tolpol wrote:
Mira staat in Vlaanderen vooral bekend als de film met de aangebrande scène waarin met wat verbeelding de borsten van een in het water stoeiende Willeke Van Ammelrooy te zien waren. Voor katholiek Vlaanderen was dat behoorlijk heavy shit in '71. Ik zag 'm eens op TV ergens midden jaren tachtig en eerlijkgezegd herinner me daarvan enkel de teleurstelling om de ophefmakende scène. Meende dat het allemaal nogal kneuterig was, 't is immers naar een boek van Stijn Streuvels. Met een vroege jaren zeventig draai eraan gegeven. Vrije liefde. Man. Tsk - bende hippies.


Deze inmiddels ook gezien en kon er niet zo veel mee. Beetje kneuterig ja, en vaak nogal overdreven theatraal acteerwerk. Willeke vond ik nog niet half zo sexy als in Louisa, Een Woord Van Liefde en Freek De Jonge was allesbehalve grappig.


Top
Offline Profile  
 
  Re: Kroniek van de Vlaamse film
26 Aug 2007, 09:15 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Camera Obscura wrote:
... Het is nogal traag allemaal, maar toen ik er eenmaal in zat, is het wel een aangename, bijna meditative ervaring. Ik zat er in een soort trance naar te kijken. Ik vind deze film nogal moeilijk te plaatsen, daar mijn kennis over de Vlaamse film of het magisch-realisme nogal gebrekkig is. Ik heb in elk geval weinig vergelijkbaars gezien. Ik kan me wel voorstellen dat sommigen dit pretentieuze nonsens vinden. Dat was in elk geval de overheersende mening van de Belgische kritiek, waar de film al snel de alternatieve titel kreeg "De man die zijn film niet kon knippen." Maar toen Godard en enkele Franse critici zich lovend over de film uitlieten, was het ineens een meesterwerk. Hun mening stond in die tijd gelijk aan een pauselijke bul.


De Man Die Zijn Haar Kort Liet Knippen (1965) ****

Had het eerste half uur wat moeite om er in te komen omdat je niet echt weet waar het heen gaat maar op den duur werd ik er ook door gegrepen. Toch wel een bijzondere film met vooral een zeer sterke rol van Senne Rouffaer en een opmerkelijke soundtrack. De documentaire die op de dvd staat is zeer de moeite waard, niet al te lang maar wel erg informatief.


Top
Offline Profile  
 
 
27 Sep 2007, 00:00 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Ex Drummer (Koen Mortier - 2007), 7/10

Een film die zo genadeloos de zelfkant van het bestaan verbeeldt, dat ik na afloop sterk de neiging had een douche te nemen om de stortvloed aan bloed en smurrie van me af te spoelen. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Een film met kloten, dat wel, maar ik vond dat de makers iets te gretig wilde schockeren.

Desondanks, de compromisloze manier waarop Koen Mortier Ex Drummer heeft verfilmd, heb ik wel bewondering voor. Op technisch gebied is de film overigens dik in orde. Qua cinematografie is alles uit de kast getrokken, er is een mooi vormgeveven titelsequentie, goede locaties en een mooie soundtrack (buiten de herrie van The Feminists dan).

Image

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
02 Jan 2008, 23:22 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
matt wrote:
van Meeuwen Sterven in de Haven was ik echt onder de indruk. goed acteerwerk, erg knappe fotografie, een soundtrack die in je geheugen blijft hangen


Net gekeken en was ook onder de indruk. Erg fraaie zwart-wit beelden en bakken met sfeer, en friet. Het zou me niet verbazen als de regisseur fan was van Carol Reed, moest meer dan eens denken aan Odd Man Out en The Third Man. 4 sterren, op zijn minst.


Top
Offline Profile  
 
 
29 Jan 2008, 21:20 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Small Gods (Dimitri Karakatsanis - 2007), 6/10

Soort spirituele road-movie waarin een jonge vrouw (Steffi Peeters, de vrouw van de regisseur) wordt ontvoerd door een jonge dokter en op pad gaat door een schemerig en koud Belgisch landschap van snelwegen, schroot en onduidelijke personages die de weg kwijt zijn, afgewisseld met gesprekken tussen de hoofdpersoon en haar psychiater. Is het echt, of slechts een droom? Heeft zijn momenten, maar de personages zijn dusdanig zwak gedefinieerd dat het me op het laatst allemaal weinig meer kon schelen. soort spirituele nachtmerrie, waar ongetwijfeld liefhebbers voor zijn. Grotendeels schokkerig en in extreme close-up gefilmd en de camera gaat ogenschijnlijk at random out-of-focus. Een gevolg van speciale lenzen, geen esthetische keuze maar een gevolg van het lage budget (50.000 euro), aldus de regisseur. Niet fijn voor het oog, maar ik dacht dat het in lijn was met de verwarde staat van de hoofdpersoon, wat niet het geval was...

Image

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
01 Mar 2008, 18:51 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 368
Location: België
Wat je al niet op zolder kan vinden... Een bespreking van Malpertuis uit het weekblad Het Rijk der Vrouw, nr. 1579, 6 augustus 1975

Image

_________________
DVD Collectie - A Fistful of DVDs - Cult Actors: identified


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter