Logo

It is currently 24 Apr 2019, 13:05Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
  Henri Verneuil
26 Jul 2006, 09:28 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
ImageHenri Verneuil (1920 - 2002)

The acclaimed French film director Henri Verneuil was born Achad Malakian at Rodosto, Turkey, in 1920. To avoid persecution, his Armenian family fled to France when he was an infant in 1924.

Verneuil began a career as a journalist before devoting his life to cinema. His first thirty or so films were shorts. He achieved the status of a popular film director in the 1950s, working on several occasions with the great comic actor Fernandel. In subsequent years he would work with other acting luminaries, including Jean Gabin, Alain Delon and Jean-Paul Belmondo.

Verneuil’s cinema shows a surprising range, including outrageous comic farces and tense detective thrillers
.


Last edited by jim2873 on 26 Jul 2006, 10:52, edited 1 time in total.

Top
Offline Profile  
 
 
26 Jul 2006, 09:49 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
La Vingt-cinquième Heure (1967) ****
(The 25th Hour)

Anthony Quinn is Johann Moritz, een simpele boer in het Roemenië van 1939 en heeft het prima naar zijn zin met zijn beeldschone vrouw (Virna Lisi!). Totdat hij onterecht in een Joods werkkamp wordt geplaatst en vervolgens op wonderlijke wijze wordt aangewezen als 'heroic breed' en als SS soldaat wordt ingelijfd. Het karakter van Moritz is ongelofelijk naief en ziet absoluut nergens kwaad in waardoor je heel erg met hem meeleeft. Anthony Quinn gaat volledig in zijn rol op en je gelooft hem dan ook iedere seconde. Het is een oorlogsdrama maar wel eentje met satire, humor en een hele hoop vaart. Tijdens de briljante slotscene kreeg ik 2 seconden voor het einde zowaar nog even kippenvel ook.

Image


Top
Offline Profile  
 
 
26 Jul 2006, 10:29 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
jim2873 wrote:
Tijdens de briljante slotscene kreeg ik 2 seconden voor het einde zowaar nog even kippenvel ook.


Da's een hele prestatie bij zo'n weer.

Klinkt interessant - is-ie uit op DVD ?

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
26 Jul 2006, 10:40 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
tolpol wrote:
jim2873 wrote:
Tijdens de briljante slotscene kreeg ik 2 seconden voor het einde zowaar nog even kippenvel ook.


Da's een hele prestatie bij zo'n weer.

Klinkt interessant - is-ie uit op DVD ?


Nee, helaas niet. TCM zend hem af en toe uit.


Top
Offline Profile  
 
 
26 Jul 2006, 10:46 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Le Clan des Siciliens (1969) ****1/2
(The Sicilian Clan)

Geweldige leuke heist thriller met een cast om van te smullen: Jean Gabin, Alain Delon en Lino Ventura. Als de altijd coole Alain Delon weet te ontsnappen uit een politiebusje zit hij geen minuut stil en beraamt gelijk zijn volgende overval. Deze keer met behulp van Jean Gabin die een Siciliaanse bende leidt. Verneuil weet heel goed de spanning op te bouwen en creeert ook een ongekend heerlijk sfeertje. Er zijn hier en daar wel wat onwaarschijnlijkheden maar als een film zo leuk in elkaar zit neem ik dat graag op de koop toe. De soundtrack van Ennio Morricone is ook geweldig en behoort zeker tot zijn beste werk. Deze film kan ik iedereen met een gerust hart aanraden.

Op DVD te vinden in Frankrijk, kwaliteit is prima, 2.35:1 anamorphic en heeft zelfs nederlandse ondertitels. Heb hem zelf via Amazon.fr Marketplace gekocht voor zo'n 12 euro incl. via verkoper 'cine-line'. Snelle verzending en nieuw in seal.

Image


Top
Offline Profile  
 
 
03 Aug 2006, 18:52 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 522
Ook leuk van Verneuil is Peur Sur La Ville een policier met Giallo trekjes met Belmondo in de hoofdrol. Heeft eveneens een geweldige soundtrack van Morricone. Ik heb een Duitse DVD en die heeft een prima beeldkwaliteit (1.66:1 anamorf) maar alleen Duitse ondertiteling.
De enige andere film die ik van Verneuil heb gezien is The Burglars. Een aardige film (iets minder dan Clan en Peur) met wederom Belmondo in de hoofdrol en een soundtrack van Morricone. Op de DVD die ik had van Alfa Digital stond de Engelstalige versie van de film (The Burglars is zowel in het Engels als Frans met dezelfde cast opgenomen) maar de beeldkwaliteit was dermate slecht dat ik de DVD weer heb weggedaan.
Ik zou graag meer van Verneuil zien en dan vooral zijn films uit de jaren 60 maar helaas is er nog niet veel van hem verkrijgbaar op DVD, althans met ondertiteling waar ik wat mee kan.


Top
Offline Profile  
 
 
09 Aug 2006, 19:35 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 206
jim2873 wrote:
Le Clan des Siciliens (1969) ****1/2
(The Sicilian Clan)

Gisteren ook gezien en kom tot dezelfde beoordeling. Echt twee uur lang zitten genieten, wat een heerlijke heist film zeg. Delon is zo mogelijk nog cooler dan in zijn andere gangsterrollen, maar ook de rest van de cast is goed op dreef. Erg vermakelijke film !


Voor de mensen die mij gemist hadden de afgelopen tijd: heb me even bezig gehouden met andere dingen en slechts sporadisch een filmpje gekeken. Uiteraard speelden mijn dochter, het WK en het mooie weer daarbij een belangrijke rol en ook heb ik wat meer tijd gestoken in een andere hobby, nl. fotografie. Pluspunt is dat ik hierdoor ook mijn koopwoede een beetje onder controle heb gekregen en de afgelopen maanden even helemaal niets nieuws gekocht heb. Inmiddels begint het wel weer te kriebelen en ik verwacht dan ook de komende tijd weer vaker hier te zijn. Helaas zal dat me wel weer geld gaan kosten, oh well...


Top
Offline Profile  
 
 
12 Aug 2006, 16:24 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 552
Location: Amsterdam
lodi wrote:
Voor de mensen die mij gemist hadden de afgelopen tijd: heb me even bezig gehouden met andere dingen en slechts sporadisch een filmpje gekeken.


Verbaast me niets! M'n neef heeft net een tweeling gekregen en zijn hoofd staat voorlopig ook helemaal niet naar films.

_________________
OT301


Top
Offline Profile  
 
 
27 Aug 2006, 09:17 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Le Serpent (1973) ***1/2
(Night Flight from Moscow)

Leuke spionagethriller met Yul Brynner als Russische overloper, Henry Fonda als CIA directeur en Dirk Bogarde als Britse agent. De Italiaanse godin Virna Lisi zorgt voor het vrouwelijk schoon. Prima film maar had wel het gevoel dat er meer in had gezeten, de talentvolle cast krijgt eigenlijk maar weinig de tijd om hun kunsten te vertonen. Met name Fonda had ik wel wat meer willen zien. Ondanks dat en een handvol 'cheese' heb ik me er goed mee vermaakt.

Soundtrack is van Ennio Morricone en is weer formidabel. Hier en daar is het wel wat ver naar de achtergrond gemixed, dat had van mij niet gehoeven. Luister eens naar mijn favoriet 'Nadine':
http://www.moviegrooves.com/shop/ilserpente.htm

R1 DVD van Pathfinder is helaas gecropped van 2.35:1 naar 1.85:1
Beeldkwaliteit is niet opzienbarend maar wel acceptabel.

Image


Last edited by jim2873 on 10 Sep 2006, 18:25, edited 1 time in total.

Top
Offline Profile  
 
 
10 Sep 2006, 12:17 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Peur Sur La Ville (1975) ****

Erg leuke politiethriller met Jean-Paul Belmondo in een coole rol als politie inspecteur. Hij moet een mentaal gestoorde stalker/seriemoordenaar opsporen en in de tussentijd neemt hij ook nog even een bankrover te grazen. Middelpunt van de film is een werkelijk spectaculaire achtervolging van zo'n 20 minuten waarbij Belmondo a la Jackie Chan eerst over de daken van Parijs vliegt, daarna door de straten crosst en uiteindelijk bovenop een rijdende metro belandt. In de finale doet hij ook nog leuke dingen met een helicopter. Twee uur lang topvermaak.

Ennio Morricone zorgt weer voor een heerlijke score.
Nummertje 12 is de main theme die regelmatig voorbij komt:
http://www.moviegrooves.com/shop/belmon ... rneuil.htm

Franse DVD van Studio Canal heeft een prima anamorphic transfer. Er zijn geen ondertitels aanwezig voor de Franse audiotrack maar er is ook een Engelse dub (staat niet op de hoes vermeld) die op zich prima te doen is.

Image


Top
Offline Profile  
 
 
07 Mar 2007, 00:28 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 522
Kwam er pas geleden achter dat Mélodie en sous-sol in Duitsland is uitgebracht op DVD. Specs: 2.35:1 anamorf, Duitse en Franse soundtrack en Duitse subs. Screenshots zijn hier te vinden. Ik heb de DVD besteld en hoop hem van de week binnen te krijgen. Zodra ik hem gezien heb laat ik meer weten.


Top
Offline Profile  
 
 
12 Mar 2007, 21:20 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 522
Inmiddels Melodie en sous-sol uit Duitsland binnen en gekeken.
Charles, een oude gangster (Jean Gabin), is net uit de gevangenis ontslagen en treft bij thuiskomst een zeurende vrouw die hem probeert over te halen een restaurant aan de Riviera te beginnen. Charles wil wel naar de Riviera maar heeft hele andere plannen dan zijn oude dag te slijten in een restaurant. Tesamen met een maatje uit de gevangenis (Alain Delon) wordt de kluis van het casino van Cannes het doel van hun reis naar het zuiden. De planning van de heist, de heist zelf en het zeer cynische naspel komen natuurlijk uitgebreid aan de orde in deze wederom zeer goede film van Verneuil. De Duitse DVD bevat de volledige ungecutte versie van 120 minuten en de originele Franse soundtrack. Beeldkwaliteit is uitstekend. Alleen Duitse subs die overigens wel uitschakelbaar zijn.
Extras: trailer en de gecutte 100 minuten durende internationale versie (ingekleurd helaas).


Top
Offline Profile  
 
 
19 Mar 2007, 23:27 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 1099
Location: Den Haag
Ook net Le Clan des Siciliens gekeken en ik kan me enkel aansluiten bij alles wat reeds gezegd is, een dikke aanrader. Mijn DVD heeft echter geen streepjescode (een promo disc of zo?), ik heb hem gekocht bij amazon.fr marktplaats, het ziet er verder wel volledig origineel uit allemaal. Maar ik kan hem dus niet invoeren in dvdprofiler, want ook als ik zoek op titel kan ik om de een of andere reden niets vinden. Heeft iemand een streepjescode voor me?

_________________
Lid van de Charlie Rich fanclub!

Gekeken films


Top
Offline Profile  
 
 
19 Mar 2007, 23:29 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Op mijn uitgave is er ook geen terug te vinden - je kan de titel wel invoeren op profiler door te zoeken op titel ipv streepjescode. De uitgave die dan boven komt heeft een andere cover maar is verder identiek. UPC daarvan is 344428-011734

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Top
Offline Profile  
 
 
20 Mar 2007, 00:22 

Joined: 2006
Posts: 367
Komt dit jaar (18 Juni) ook in England uit, mischien rond die tijd ook in de Benelux?

Play.com link

_________________
Zero In The Universe filmblog -
The Explosive Generation posterblog


Top
Offline Profile  
 
 
29 Mar 2007, 23:38 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Fernandel Box Deel 1
Lime-Light (NL)
26.04.2007

Image

Er zitten 2 films in van Verneuil:
La Table aux crevés (1952)
Le Mouton à cinq pattes (1954)

en ook:
Coiffeur pour dames (1952)
Sénéchal le magnifique (1957)
La Legge è legge (1958)

Iemand bekend met de films van Fernandel?
Ken de beste man niet echt maar hij heeft geloof ik een flinke reputatie.

Image


Top
Offline Profile  
 
 
31 Mar 2007, 07:58 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 522
jim2873 wrote:

Iemand bekend met de films van Fernandel?
Ken de beste man niet echt maar hij heeft geloof ik een flinke reputatie.Lang geleden heb ik eens een paar Don Camillo films op tv gezien maar mijn herinneringen zijn nu niet dusdanig positief dat ik straks naar de winkel ren om die box aan te schaffen.


Top
Offline Profile  
 
 
12 Sep 2007, 20:18 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
Ik sluit me ook nog even aan bij de Siciliaanse Clan. Het verhaal is ver gezocht en de film maakt een beetje een karikatuur van de Siciliaanse mores, maar het is gewoon goed vermaak. Ik vond alleen de muziek van Ennio Morricone wel erg cartoonesk. Veel scenes waren bedoeld om ultracool over te komen en kregen een onbedoeld komisch effect als Morricone er weer een soort carnavalesk muziekje over heen gooide, wat mij meer deed denken aan een komische western dan aan een coole heist-film. Beetje een ongemakkelijke mix tussen Melville en een Italiaanse fumetti. Verneuil leek niet helemaal zeker van de toon.
Pas na vijf kwartier zag ik trouwens dat Marc Porel van Don't Torture A Duckling (1972) en Live like A Cop, Die Like A Man (1976) en ander kneukwerk, ook een rol heeft, als Jean Gabin's Siciliaanse zoon. Hij heeft alleen niet veel tekst.

_________________
Profiler


Top
Offline Profile  
 
 
28 Feb 2009, 13:21 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 2983
Location: Amsterdam
Le Clan des Siciliens a.k.a. The Sicilian Clan (1969)

Gangsterfilms uit de jaren 60 en 70....heerlijk. Vooral als Alain Delon weer met een stalen smoelwerk in een lange grijze regenjas zich kettingrokend door de film mag bewegen. Lino Ventura doet ook mee als rechercheur die juist van het roken af probeert te raken. Ontsnappingen, een vliegtuigkaping, achtervolgingen en ongure figuren die deals sluiten....het zit er allemaal in. Morricone gooit er een lekkere soundtrack overheen en je hebt gewoon een prima film. Haalt niet het niveau van bv Le Circle Rouge maar liefhebbers van films in die stijl kunnen deze gewoon blind aanschaffen.

Ik heb de UK versie en die heeft echt een prima beeld. De soundtrack is in het Engels. Er bestaan ook versie met een Franse track. Deze versie is prima en volgens mij ook de juiste. De monden praten namelijk allemaal Engels. Het zal niet ieders eigen stem zijn maar je ziet duidelijk dat de uitgesproken dialogen in het Engels zijn.

8


Top
Offline Profile  
 
 
23 Mar 2009, 18:07 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Image

Week-end à Zuydcoote (1964)

Weer een uitstekende film van Verneuil. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de Fransen en Engelsen verdrongen tot aan het strand van Duinkerken en totdat er een uitweg is probeert Jean-Paul Belmondo er het beste van te maken. Geen heroische taferelen zoals we meestal in oorlogsfilms tegenkomen maar vooral uitzichtloze, soms bizarre situaties en een aardige dosis humor. De setting op het strand is prachtig, mede door het gebruik van maar liefst 2000 figuranten en 1000 bommen en granaten.

8/10Top
Offline Profile  
 
 
14 Apr 2009, 17:57 

Joined: 2006
Posts: 617
Melzz wrote:
Lino Ventura doet ook mee als rechercheur die juist van het roken af probeert te raken.


Een prachtige rol inderdaad. Het in de mond stoppen van een sigaret deed me een beetje denken aan inspecteur Sims (Sterling Hayden) uit Crime Wave die neurotisch aan tandenstokers knaagt om maar niet te roken: ''I chew toothpicks, tons of them". Zoiets blijft toch hangen :)

Ik sluit me trouwens aan bij alle meningen hier: Leuk filmpje.


Top
Offline Profile  
 
 
18 Sep 2009, 17:00 

Joined: 2007
Posts: 433
Le clan des Siciliens (Henri Verneuil, 1969)
Roger Sartet, een veroordeeld crimineel, ontsnapt uit de gevangenis en helpt vervolgens de Siciliaanse Maffiafamilie van Vittorio Manalese een partij waardevolle edelstenen te stelen. Ondertussen wordt Sartet op de hielen gezeten door inspecteur Le Goff. Heerlijke film! Hoog tempo, sterk acteerwerk, soundtrack van Morricone, lekker sfeertje. Smaakt naar meer dit! 8.0


Top
Offline Profile  
 
 
12 Nov 2009, 20:58 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 5552
Cent Mille Dollars au Soleil (1964) 8/10

In post-koloniaal Marokko werkt een samengeharkt troepje schelmen als chauffeur bij een louche transportbedrijfje. De grootste schelm blijkt Belmondo te zijn, want op een morgen is die ervandoor met de nieuwe truck, inclusief de lading. Lino Ventura wordt erachteraan gestuurd...

Avonturenfilm met suspensevolle momenten op de verradelijke wegen langs duizelingwekkende afgronden - terwijl Noord-Afrika voor mooie locaties zorgt. Wat aanvankelijk nog deugnieterij lijkt, wordt na een tijdje bloedserieus, maar het is uiteindelijk wel een speelse film met leuke personages en veel couleur locale. De film opent met een truck die door de Marrokaanse woestijn rijdt, begeleid door hoevengetrappel op de soundtrack - heeft ook iets van een western à la Française.

_________________
S.O.S. plaatsgebrek - reisblog - offscreen film festival


Last edited by tolpol on 12 Nov 2009, 21:04, edited 1 time in total.

Top
Offline Profile  
 
 
12 Nov 2009, 21:04 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Klinkt leuk, dat boxje toch maar eens aanschaffen.


Top
Offline Profile  
 
 
13 Nov 2009, 10:06 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 2878
Location: Leiden
is er een Verneuil-boxje?


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter