Logo

It is currently 25 Jun 2019, 12:49Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
  Ang Lee
27 Sep 2009, 19:25 

Joined: 2006
Posts: 617
Ang Lee (1954 - )
Image

wikipedia wrote:
Ang Lee is een filmregisseur uit Taiwan die tegenwoordig ook films maakt in Hollywood. Veel van zijn films belichten de strijd tussen traditie en modernisering. Taiwanese films die gemaakt zijn na de 90er jaren hebben vaak een thema dat wordt weergegeven in een tragisch historisch realisme. Zijn films vormen een breuk met dit genre omdat ze vaak een luchthartige toon hebben. Met zijn film Brokeback Mountain wist hij in 2006 een Academy Award (Oscar) voor Beste regie binnen te slepen. De film won daarnaast prijzen in de categorie Best bewerkt script en Beste soundtrack, maar liep in vijf andere categorieën de prijs mis.


Top
Offline Profile  
 
 
27 Sep 2009, 19:32 

Joined: 2006
Posts: 617
Taking Woodstock **
Ang Lee blijft voor mij een regisseur die vaak emotieloze films aflevert die bij mij weinig gevoel weten op te roepen. Taking Woodstock is een komedie/drama dat zich afspeelt tegen de achtergrond van beroemde Woodstock Festival uit 1969. Er komt nauwelijks muziek langs en de hoofdpersonages (de vader, moeder en zoon) weten ook niet echt te boeien. Dat komt omdat zo'n beetje elk interessant thema (de oorlog in Vietnam, de homoseksuele organisator van het festival) heel slap en clichématig wordt doorgenomen waardoor ieder conflict wordt gemeden.


Top
Offline Profile  
 
 
27 Sep 2009, 23:39 
User avatar

Joined: 2008
Posts: 260
Ik vond Taking Woodstock af en toe op een slappe satire lijken. Vooral als je kijkt naar de ouders.

Het was gelukkig al iets beter dan Lust, Caution.


Top
Offline Profile  
 
  Re:
12 Mar 2012, 16:43 
User avatar

Joined: 2007
Posts: 233
verhoeven wrote:
Ik vond Taking Woodstock af en toe op een slappe satire lijken. Vooral als je kijkt naar de ouders.

Het was gelukkig al iets beter dan Lust, Caution.


'Lust, Caution' is naar mijn mening juist een erg goede film en tot Lee's beste werk horen. 'Taking Woodstock' heeft toch wel wat meer gebrekkigheden. De acteurs zaten soms niet helemaal op dezelfde golflengte. Ik vond het uit de kast komen van Elliot erg knullig en de rol van Liev Schreiber als travestiet zelfs irritant. Het verhaal had misschien beter verteld kunnen worden vanuit een ander standpunt.
De festivaldagen zijn legendarisch en het tot stand komen van dit festival is een interessant onderwerp. Een beetje een gemiste kans, want soms had de film de 60's sfeer best goed te pakken; bv de LSD trip en de scene dat Elliot het terrein nadert en langs al de hippies op de weg komt vond ik de echte Mozeskriebel Woodstock vibe hebben.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter