Logo

It is currently 27 May 2019, 14:19Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
  Sam Mendes
25 Jan 2009, 15:13 

Joined: 2008
Posts: 174
Location: Groningen
Mendes verdient natuurlijk zijn eigen topic hier met zijn indrukwekkende debuut American Beauty. Vervolgens de maffiafilm Road to Perdition en de atypische golfoorlog film Jarhead. Zijn nieuwste is Revolutionary Road, met een soortgelijk thema als American Beauty.

_________________
www.dvd.nl


Top
Offline Profile  
 
 
25 Jan 2009, 15:13 

Joined: 2008
Posts: 174
Location: Groningen
American Beauty, Sam Mendes (1999)
Deze moderne klassieker van Mendes is misschien wel het beste regiedebuut ooit. In jaen niet gezien en nu maar eens herkeken ter gelegenheid van Revolutionary Road, de nieuwe film van Mendes met een soortgelijk thema. Dit verhaal over het leven in de typisch Amerikaanse suburban wijken bevat een unieke en verfrissende mix van drama, komedie, romantiek en satire. Deze film is op sommige momenten grappiger van menig platvloerse komedie en op een ander moment is het weeer een vrij zwaar drama. Kevin Spacey zet misschien wel de beste rol neer uit zijn carrière, maar eigenlijk is gewoon de hele cast zeer goed. Vooral Annette Bening en Chris Cooper vond ik erg sterk. Daarnaast is ook de muziek van Thomas Newman zeer effectief. Bijzonder vond ik ook het einde en vooral de montage daarvan, waarbij je er langzaam maar zeker achterkomt wie de dader is. Iedereen heeft zo onderhand een motief en op deze manier kun je ze 1 voor 1 wegstrepen. Een erg sterke film waarvan ik me afvraag of Mendes dit in zijn carrière ooit nog kan overtreffen. 9,0

_________________
www.dvd.nl


Top
Offline Profile  
 
 
25 Jan 2009, 15:21 

Joined: 2008
Posts: 174
Location: Groningen
Revolutionary Road, Sam Mendes (2008)
Met zijn 4e feature film keert Mendes na 9 jaar terug naar het thema van het 'gewone' Amerikaanse gezin in een Amerikaanse suburban wijk. Dit keer speelt het zich echter af in de jaren '50 en ligt de focus meer op 1 familie dan op meerdere, en dan specifiek op een echtpaar. Deze wordt gespeeld door Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, die sinds Titanic weer samen te zien zijn in een film, en wederom als koppel. Beiden zijn echter enorm gegroeid en zetten hier een prestatie van formaat neer. Gelukkig maar, want het script vraagt veel van hen en de ruzies zijn soms behoorlijk hevig. Terugkerende thema's die we nog kennen van American Beauty zijn de vragen over de zin van het leven en dingen die de hoofdpersonen écht zouden willen doen, maar hebben nagelaten. Dankzij het spetterende acteerwerk zit je al snel in de film en het leuke is dat de zwaarmoedigheid af en toe wordt onderbroken door typische Mendes humor. Ditmaal voor door John (Michael Shannon), de psychisch gestoorde zoon van vrienden van de familie, die iedereen wel even heel letterlijk zal zeggen waar het op staat. Zoals we van Mendes kunnen verwachten ook weer een sterk einde. De allerlaatste beelden, waarbij de man met het gehoorapparaat het ding uitzet om zijn vrouw niet te hoeven horen, vormen een mooie afsluiting. Een sterke film die tot nadenken stemt. Helaas niet zo sterk als American Beauty (die film had een hoger tempo en een grotere, interessantere cast), maar het komt redelijk dicht in de buurt. 8,0

_________________
www.dvd.nl


Top
Offline Profile  
 
 
17 Aug 2009, 10:35 
User avatar

Joined: 2009
Posts: 472
Location: Amsterdam
Away We Go (2009)

Zoals de Coen Brothers na het zware No Country For Old Men de leuke tussendoorfilm Burn After Reading maakten, zo komt Sam Mendes nog geen jaar na Revolutionary Road met de luchtige roadmovie/romcom Away We Go.

Als de ouders van een koppel met een baby op komst voor 2 jaar naar Antwerpen emigreren gaan Burt en Verona (het koppel) op zoek naar de perfecte woonplek voor hun kind. Door heel de VS (en Canada) bezoeken ze vrienden, familie en oude bekenden, en dat blijken uiteraard geen doorsnee Amerikanen, maar vooral absurde personages. In de loop van de film lijken de twee dertigers ineens hun nieuwe verantwoordelijkheid en het officiële einde van hun kindertijd te beseffen, maar veel dieper gaat de film niet.

De film is bij vlagen erg grappig, maar even zo vaak slaat het de plank volledig mis (en bleef het angstvallig stil in de bioscoop). Het script wil af en toe wel heel erg hip doen (het Juno syndroom zeg maar), maar op één of andere manier weet Mendes hier toch goed mee om te gaan, zodat het nergens vervelend wordt.

Opvallende stijlbreuk van de Engelse regisseur. Komt helaas niet helemaal uit de verf, maar leuk om eindelijk eens iets optimistisch van zijn hand te zien.

7/10


Top
Offline Profile  
 
 
29 Aug 2009, 13:13 

Joined: 2007
Posts: 433
Away We Go (2009)
Leuk tussendoortje van Sam Mendes. Het verhaaltje mag geen naam hebben, maar toch zitten er voldoende leuke scenes in de film en is het acteerwerk prima. Overtuigende hoofdrollen en erg leuke bijrollen van onder andere Jeff Daniels, Allison Janney en Maggie Gyllenhaal. Voeg daar nog een lekkere soundtrack aan toe en je hebt een prima filmpje! 7.8


Top
Offline Profile  
 
 
05 May 2011, 13:49 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Away We Go ook gezien en blijf steken op een zeven. Als komedie vond ik hem op momenten echt geslaagd maar de serieuzere drama momenten waren allesbehalve overtuigend. Mist gewoon wat eigen smoel.


Top
Offline Profile  
 
 
05 May 2011, 18:01 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 310
Location: Rotterdam
jim2873 wrote:
Away We Go ook gezien en blijf steken op een zeven. Als komedie vond ik hem op momenten echt geslaagd maar de serieuzere drama momenten waren allesbehalve overtuigend. Mist gewoon wat eigen smoel.


Ook onlangs gezien en ik kom ook niet verder dan een klein zeventje. Voelde allemaal wat geforceerd aan.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter