Logo

It is currently 19 Mar 2018, 20:13Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 
17 Jan 2006, 10:56 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 864
Jarhead ***
Het idee om een film over de verveling van de bloedlustige soldaten tijdens de 1ste Golfoorlog te maken is prima, maar de uitwerking van Sam Mendes laat wat te wensen over. Om de verveling "interessant" te maken voor de kijker worden er allemaal subplotjes geïntroduceerd aan de hand stereotype personages. De Latino soldaat met een zwangere vrouw thuis, de zwijgzame soldaat met een mysterieus verleden, etc. Het geheel is onderhoudend, maar naar mijn idee te schematisch en oppervlakkig. Los van de plot, zijn de beelden wel prachtig (de kerst-vuurwerk scene, de brandende olievelden) en is de muziek ook goed. Ik ben het wel met Maikel eens dat er misschien te veel populaire muziek in wordt gebruikt, zeker dat nu een vast ingredient in elke oorlogsfilm lijkt te zijn en zodoende licht clichématig overkomt. Al met al de moeite om een keer gezien te hebben, maar de verwachtingen worden niet ingelost.


Top
Offline Profile  
 
 
16 Feb 2006, 19:28 

Joined: 2006
Posts: 487
Location: Amsterdam
Nou, ik vond de scène waarin de mariniers uitbundig 'meeleven' met de helicopteraanvalscène uit Apocalypse Now anders wel van een huiveringwekkende intensiteit. Editor Walter Murch moet hier op zijn minst dubbele gevoelens bij hebben gehad toen hij die scène monteerde.
Deed me overigens sterk denken aan mijn eigen ervaring toen ik als dienstplichtig soldaat Platoon zag in de kazerne in 't Harde, maar da's een ander verhaal.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter