Logo

It is currently 20 May 2019, 23:38Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
  BUTFF 2011
01 Mar 2011, 17:32 

Joined: 2009
Posts: 6
STUUR JE FILM IN voor het BUTFF 2011!

OVER HET FESTIVAL
In 2011 zal het jaarlijkse But Film Festival plaatsvinden van 7 t/m 11 september in het centrum van Breda. Het festivalthema van dit jaar is: Beyond Reality (subtitel: special effects). Het BUT Film Festival onderscheidt zich van andere filmfestivals door films te vertonen die door hun vorm, smaak en inhoud afwijken van de gangbare cinema. BUT staat voor B-movies, Underground en Trash. ‘B-films’ zijn met een klein budget gemaakte films die niet onder een grote productiestudio vallen. Undergroundfilms’ zijn films die de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Ze bevatten vaak expliciete beelden. ‘Trash-films’ zijn over de top films qua inhoud en beeldmateriaal.
Voor de liefhebbers van het experimentele, merkwaardige, bizarre en absurde wordt ieder jaar een bijzonder gevarieerd programma samengesteld. Naast films zijn ook performances, kunst, educatie(BUT-workshops) en een symposium een vast onderdeel van het BUT Film Festival.

RETROSPECTIEVEN
Tijdens de festival wordt ook een retrospectief vertoond van een specifieke regisseur.
In 2009 was John Waters uitgenodigd als hoofdgast. Bij eerdere edities van het festival waren onder andere David Cronenberg en Cyrus Frisch uitgenodigd en stond het werk van de Duitse filmmaker Wenzel Storch centraal.
In 2010 was de underground filmlegende Jörg Buttgereit op het BUT aanwezig en werd een serie van oud en nieuw werk van hem getoond.

INTERNATIONAAL KARAKTER
Ieder jaar worden regisseurs, producenten, en acteurs uit de gehele wereld uitgenodigd. In het verleden waren onder meer; Fred Vogel, JT Petty, Andrew van den Houten, Lloyd Kaufman, Wenzel Storch, Christian Veil, Adam Wingard, Javi Camino, Barak Epstein aanwezig op het festival.
Tijdens vorige festivals vertoonden we onder andere: "Reise ins Glückâ€


Top
Offline Profile  
 
  Re: BUTFF 2011
30 Aug 2011, 17:53 
User avatar

Joined: 2006
Posts: 3812
Programma:
http://www.butff.nl/nl/pagina/film-overzicht


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2011 phpBB Group
Theme created by CC Baxter